8 кінострічок, що були номіновані на Оскар-2019

Фільми, номіновані на Оскар 2019
Фото: Кадр з фільму "Богемна рапсодія"

Оголошено номінантів найпрестижнішої кінопремії світу.

Поділитися:

Американська академія кіномистецтв оголосила номінантів однієї з найпрестижніших кінопремій світу Оскар-2019. За перемогу у номінації «Найкращий фільм року» боротимуться вісім кінострічок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 найкращих фільмів 2018 року

ЧОРНА ПАНТЕРА 

Вихід: 15 лютого 2018 року

Молодий африканський принц повинен захистити свій народ від ворогів. Вони нападають на його країну і ззовні, і зсередини. Він приміряє костюм Чорної Пантери і зуміє дати відсіч чужинцям!

ЧОРНИЙ КУКЛУКСКЛАНІВЕЦЬ

Вихід: 29 жовтня 2018 року

Події розгортаються у 1979 році, коли афроамериканский поліцейський з Колорадо Рон Сталворт дзвонить в Ку-клукс-клан, аби стати його членом. Зі зрозумілих причин, замість себе він відправляє туди свого напарника-єврея.

БОГЕМНА РАПСОДІЯ 

Вихід: 1 листопада 2018 року

Цей фільм присвячено найбільш культовому рок-гурту усіх часів «Квін» і його видатному солісту Фредді Мерк’юрі, який вирішив кинути виклик стереотипам і створити нове музичне звучання. Фільм розповідає, як створювалися окремі пісні групи, що стали одними з найпопулярніших у світі, а також про життя й творчість легендарного музиканта. 

ФАВОРИТКА

Вихід: 31 січня 2019 року

Події фільму розгортаються у 18 столітті за правління королеви Анни. У королеви чудові відносини з її радницею, герцогинею Мальборо Сарою Черчілль. Однак ситуація змінюється, коли в палац потрапляє молодша кузина герцогині Ебігейл Мешем. Жінки починають змагатися за увагу Її Величності. 

ЗЕЛЕНА КНИГА 

Вихід: 24 січня 2019 року

Фільм розповідає реальну історію Тоні Липа - неосвіченого чоловіка італо-американського походження. Тоні стає водієм одного з найталановитіших джазових піаністів світу Дона Ширлі під час його туру. Якою буде їхня поїздка?

РОМА

Вихід: 30 серпня 2018 року

В основі сюжету стрічки - життя звичайної сім'ї середнього класу в Мехіко на початку 1970-х років. Батько рідко буває вдома, мати виховує чотирьох дітей. Їй допомагають дві служниці, родом з місцевих індіанців. Життя родини змінюється, коли відбулися студентські заворушення під час католицького свята 10 червня 1971 року. Демонстранти були розстріляні солдатами. 

НАРОДЖЕННЯ ЗІРКИ 

Вихід: 11 жовтня 2018 року

Драма з Леді Гагою у головній ролі розповідає історію кантрі-музиканта Джексона Майна, який втрачає свою популярність. Чоловік починає пиячити, однак згодом знайомиться з Еллі - дівчиною з неймовірним голосом, і вона стає його надією. Вони закохуються, і Джейсон робить усе, аби запалити її зірку. Однак коли Еллі здобуває популярність, чоловік не може змиритися з тим, що вже втратив свою.  

ВЛАДА 

Вихід: 21 лютого 2019 року

У кінострічці розповідається про 46-го віце-президента США Діка Чейні. Він зміг не тільки отримати титул найсильнішого віце-президента в історії Сполучених Штатів, а й змінив світ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів про реальні історії кохання

Новини по темі