Як безболісно пережити розрив стосунків: ТОП-5 порад

Як безболісно пережити розрив стосунків: ТОП-5 порад | 1+1
Фото: Sonnie Hiles, Unsplash

Це діє!

Поділитися:

Завершення стосунків – час мелодрам, сліз, роздратування від пар у кіно та сумних пісень про кохання. Попри переживання це чудова нагода для кардинальних змін, важливих висновків і часу для себе любої. Ми зібрали найголовніші поради, після яких ти забудеш про страждання.

Джерело: giphy.com

Часто розставання супроводжується депресією та страхом перед новими стосунками. Залежно від рівня емоційності – кожен по-різному переживає цей процес. Психологи стверджують, що відчуття після розриву не менш болючі, ніж від інших трагічних життєвих ситуацій. У цей час людина переживає декілька стадій: шок, заперечення, злість, прозріння та момент повної свободи.

#1 Шок

Перша стадія. На цьому етапі ти відчуватимеш гострий біль, потім байдужість, а світ навколо стане сірим та чужим. Ця фаза найскладніша та найтрагічніша.

Що робити?

Важливо не тримати емоції всередині: плач, телефонуй подругам, звернися до психолога. Дозволь собі постраждати. Тільки не впадай у крайнощі, адже це може затягнутися та призвести до депресії! Через деякий період після стресу, ти відчуєш емоційне полегшення. Це перший крок до зцілення.

Фото: Elijah O'Donnell, Pexels

#2 Заперечення

Після того, як ти вдосталь наплакалася – починається наступний етап. Мозок блокує негативні емоції та переживання, тому виникає заперечення, що це остаточний кінець. Ти сподіваєшся на повернення партнера та забуваєш про все погане, що було між вами. У цей момент можна наламати дров, а можна – наблизитися на крок до гармонії.

Що робити?

Забудь про всі ілюзії й про те, як вам було добре разом. Усі спогади та думки – справа твоєї нервової системи. Запитай себе: якщо все було ідеально, чому ж ми розійшлися? Пригадай всі недоліки партнера, знайди плюси від розриву стосунків. Можеш виписати їх. Це буде важко, але необхідно, аби тверезо поглянути на ситуацію.

Фото: Trent Szmolnik, Pexels

#3 Агресія

Потім з’являється злість. Після повного усвідомлення завершення стосунків ти відчуєш агресію до колишнього або до себе, адже від любові до ненависті тільки один крок. Якщо ви розійшлися на гарній ноті – замість гніву може з’явитись почуття провини.

Що робити?

У цей період думки – твій найбільший ворог. Потрібно передусім взятись за нову справу або згадати про своє хобі. У стосунках нам часто бракує часу для нас та наших вподобань. Піди на танці, у спортзал, відвідай майстер-клас. Зроби те, що ти так довго відкладала, адже момент настав.

Фото: Oswaldo Ibanez, Unsplash

#4 Прийняття

Твій моральний стан нарешті починає приходити в норму. Ти помічаєш довкола все більше прекрасного, а в голові панують ясні думки. Та час від часу мозок буде нагадувати про моменти, коли у стосунках все було добре – і тебе огортатиме сум.

Що робити?

На цьому етапі важливо поставити остаточну крапку. Якщо твої стосунки обірвались несподівано, і в тебе є відчуття, що щось не було сказано – покінчи з цим. Поговори з колишнім партнером або напиши листа. Поділись всіма почуттями та думками. Уяви, що це жива розмова. З іншого боку напиши відповідь, яку б ти хотіла почути. Потім спали або розірви лист – ти одразу відчуєш легкість. Психологи радять проводити такий обряд, якщо потрібно відпустити людину.

Фото: Alvaro Serrano, Unsplash

#5 Гармонія 

Настав момент повної свободи! Найочікуваніший етап у завершенні стосунків. Обірвалися останні ниточки, що зв'язували тебе з партнером, і нарешті ти зумієш закрити дверцята в серці для колишніх стосунків. Усе найгірше позаду, ти знову впевнена у собі та щаслива.

Останній крок

Це найкращий час для правильних висновків. Проаналізуй всі проблеми у колишніх стосунках, аби більше це не повторилось, адже кожна ситуація нам дана для того, щоб стати кращими. Постав нові цілі та впевнено йди до них, не бійся змінювати імідж, звички та життя. Головне, не забувай любити себе, адже твій партнер – відображення тебе самої.

Фото: Gian Cescon, Unsplash

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 

Новини по темі