Як буде працювати новий сервіс "єБронювання" для відтермінування призову до служби: пояснення Мінекономіки

Мобілізація в Україні: як буде працювати новий сервіс єБронювання у застосунку Дія
Freepik

Міністерства економіки та цифрової інформації планують запустити "єБронювання" через "Дію" задля покращення процесу бронювання критично важливих працівників.

Поділитися:

Від початку повномасштабного вторгнення нагальною проблемою ключових секторів економіки стало бронювання спеціалістів. До кінця року Уряд планує запустити систему "єБронювання" через "Дію", яка має на меті поліпшити ефективність відтермінувань від служби. Про особливості оновленої процедури представники Мінекономіки розповіли у Forbes.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Україні: як оскаржити рішення (куди звертатись, які документи потрібні)

Як буде працювати "єБронювання": пояснення Міністерства економіки

Механізм електронного бронювання буде створено спільно Мінекономіки та Мінцифри. За регуляторну частину відповідає Міністерство економіки, яке має погодити затверджене Кабміном регулювання "єБронювання" з органами центральної влади, податковою, бізнесом, Пенсійним фондом тощо.

За попереднім проєктом, "єБронювання" матиме такі характеристики:

  • доступ до послуги буде надано через застосунок "Дія";
  • керівники підприємств зможуть дізнатися максимальний обсяг військовозобов'язаних працівників, яких вони можуть забронювати;
  • через сервіс можна буде перевірити облікові дані конкретного працівника та чи підходить від для бронювання;
  • відстрочку від призову можна отримати на пів року;
  • якщо дані не актуалізовані, послуга дає відтермінування на 1 місяць задля оновлення інформації;
  • після підтвердження послуги відтерміновані особи матимуть не паперовий витяг, а витяг з реєстру заброньованих військовозобов'язаних. Документ буде містити QR-код, який, наприклад, будуть зчитувати при перетинанні кордону.

Версія механізму досі в розробці, тож наведені характеристики не є остаточними. Чинні правила бронювання диджиталізація послуги не змінить.

Які особливості призову у воєнний період, дивіться: 

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі