Що робити, якщо повітряну тривогу оголосили до початку занять: алгоритм для шкіл та садочків

Що робити, якщо повітряну тривогу оголосили до початку занять: роз'яснення
freepik.com

Для закладів освіти розробили алгоритм дій на випадок, якщо повітряну тривогу оголосили до початку навчання

Поділитися:

Як діяти працівникам закладів і учням та батькам у разі надходження сигналу про повітряну загрозу до початку освітнього процесу, а також після відбою тривоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що покласти в рюкзак дитині в школу під час війни (поради поліції)

Алгоритм дій при оголошенні сигналу Повітряна тривога перед початком освітнього процесу

► Працівники закладів освіти, діти/учні, які під час оголошення сигналу «Повітряна тривога!» перебувають вдома або у дорозі до закладу освіти, мають терміново прослідувати до найближчого укриття.

► У разі оголошення сигналу «Повітряна тривога!» під час прийому/приходу дітей/учнів до закладу освіти, вони, разом із працівниками закладу та батьками або іншими супроводжуючими особами, терміново переходять в укриття закладу освіти.

► Під час повітряної тривоги, після того, як всі учасники освітнього процесу перейшли в укриття, діти/учні до закладів освіти не приймаються до оголошення сигналу «Відбій повітряної тривоги!».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ефективно налагодити навчання онлайн та як не боятися відпустити дитину до школи під час війни: поради психолога у ТСН

алгоритм

Алгоритм дій після надходження сигналу Відбій повітряної тривоги

► Заклади загальної середньої та позашкільної освіти після відбою тривоги продовжуватимуть освітній процес (у цей день) у дистанційному форматі. Онлайн-навчання має розпочатися не пізніше, ніж через годину після відбою повітряної тривоги.

Адміністрація закладу приймає рішення щодо організації освітнього процесу та його режиму, про що оперативно інформуватиме працівників, учнів, батьків.

►Заклади дошкільної освіти розпочинають роботу не пізніше, ніж через годину. Рішення приймає адміністрація закладу, про що інформує працівників та батьків.

► Якщо дитина/учень перебуває в укритті закладу освіти під час сигналу «Повітряна тривога!», батьки можуть її забрати лише після надходження сигналу «Відбій повітряної тривоги!».

Раніше ми розповідали, коли осінні канікули у школярів в Україні у 2022 році. 

Новини по темі