Як допомогти дитині, що залишилася без батьків під час війни: інформаційна кампанія та чатбот «Дитина не сама»

«Дитина не сама»: інформаційна кампанія та чатбот для організації піклування за дітьми, які залишилися без батьків під час війни
unicef.org

Запустилася інформаційна кампанія та чатбот "Дитина не сама", покликані допомогти дітям, які залишилися без батьків через війну.

Поділитися:

Безліч дітей через жахливу війну, яку веде проти України росія, залишилися без батьків та опіки дорослих. Оскільки всиновлення під час війни неможливе з точки зору українського законодавства, в ЮНІСЕФ спільно з Офісом Президента України, Радницею уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю Герасимчук та Міністерством соціальної політики України розробили механізм допомоги таким дітям, які опинилися сам-на-сам зі світом. 21 квітня запустили загальнонаціональну інформаційну кампанію «Дитина не сама: інструкція з турботи».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торгівля українськими дітьми: в росії хочуть віддавати на всиновлення наших дітей, яких примусово вивезли з території України

Дітям в Україні, які через війну залишились без піклування батьків та потребують турботи і тимчасового дому, варто активно і систематично допомагати. Кампанія "Дитина не сама" буде доносити інформацію про те, як правильно підтримувати та захищати права дітей без батьківського піклування. Також вона надасть інструкції з тимчасового влаштування дітей у сім’ї під час війни.

Зокрема, було створено чатбот у Телеграмі @dytyna_ne_sama_bot, який також можна знайти, вбивши у пошуку "Дитина не сама". Завдяки йому дорослі можуть допомагати дітям, які залишиилися без догляду. Через цей чатбот українські сім’ї та іноземні організації можуть подати заявку службам у справах дітей про готовність тимчасово влаштувати дітей. У чатботі також містяться інструкції для тих, хто загубив або знайшов дитину.

Дитина не самаФОТО: dytyna_ne_sama_bot

Зайшовши у чатбот "Дитина не сама", можна обрати необхідний пункт серед таких:

  • Прихищу дитину.
  • Дитина загубилася.
  • Знайшов дитину.
  • Для іноземців (українською та англійською мовами).
  • Гаряча лінія. За додатковою інформацією можна звертатися за телефонами: +380675679845, +380969905450, +380636614252, +380633994592, +380953271521.
  • Запитання-відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАЖЛИВО. Діти і війна: що робити, якщо ви бачите дитину, що загубилася (поради від ЮНІСЕФ)

Кампанія «Дитина не сама: інструкція з турботи» триватиме понад три місяці та включатиме діджитал-компонент, зовнішню рекламу, поширення інформації через національні і локальні ЗМІ. Кампанія також залучатиме відомих українців та лідерів думок.

Нагадуємо, ведуча 1+1 Катерина Осадча ініціювала кампанію з пошуку зниклих під час війни, зокрема і дітей. Соціальний проект під назвою «Пошук зниклих» відтепер розвивається не тільки в онлайні, але і на ТБ: у «Сніданку з 1+1» глядачі зможуть побачити фото зниклих людей, яких розшукують їхні сім’ї, долучитись до народного пошуку, а також почути щасливі історії родин, які знайшли одне одного.

Як діти переживають війну і що зроблять одразу після її закінчення: дивіться у відео:

Новини по темі