Торгівля українськими дітьми: в росії хочуть віддавати на всиновлення наших дітей, яких примусово вивезли з території України

Торгівля дітьми: окупанти примусово вивозять українських дітей в росію і хочуть віддавати їх на всиновлення
Facebook UNICEF Ukraine

Окупанти примусово вивозять в росію наших дітей і хочуть віддавати їх там на всиновлення. У Мінсоцполітики кажуть, що це ніщо інше, як торгівля дітьми.

Поділитися:

Від Міністества соціальної політики України надійшла шокуюча інформація: російські окупанти з тимчасово непідконтрольних Україні територій примусово вивозять українських дітей і планують їх віддавати на всиновлення до російських сімей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільтраційні табори та працевлаштування на Сахаліні: українців з окупованих міст примусово відправляють до росії

Мінпросвіти рф готує проєкти нормативних актів, які дозволять передавати дітей-громадян України, примусово вивезених з тимчасово окупованих територій нашої держави, до сімей російських громадян, зокрема шляхом їхнього усиновлення. Міністерка соціальної політики України Марина Лазебна назвала це торгівлею дітьми.

торгівля дітьмиФОТО: Facebook Міністерство соціальної політики України

Марина Лазебна повідомила про підготовку звернення про неприпустимість передання дітей-громадян України, примусово вивезених до держави-агресора, в сім’ї російських громадян. Найближчим часом ці звернення будуть спрямовані до Комітету ООН з прав людини, членів Комітету ООН з прав дитини, Міжнародного суду ООН в Гаазі, Верховного комісара ООН у справах біженців, а також до урядів країн-партнерів України.

Марина Лазебна наголосила:

"Це цинізм за будь-якими межами. Через війну російської федерації проти України загинула 191 дитина, 350 дітей отримали поранення, і це ми не маємо повних даних з Маріуполя та інших міст, у яких зараз відбуваються активні бойові дії. Ворог спрямовує свої напади на школи, дитячі садки, лікарні, дитячі будинки, інші заклади, в яких проживають діти. Ми фіксуємо факти примусового вивезення дітей-громадян України з окупованих територій до російської федерації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Діти заплатять найвищу ціну – травмами, втраченим дитинством та зламаним життям», – Анджеліна Джолі закликала зупинити війну

Передача дітей, примусово вивезених до рф, в сім’ї російських громадян порушує міжнародні договори та конвенції, зокрема:

  • Конвенцію ООН про права дитини 1989 року.
  • Гаазьку Конвенцію про юрисдикцію, право, що застосовується, визнання, виконання та співробітництво щодо батьківської відповідальності та заходів захисту дітей 1996 року.
  • Конвенцію про статус біженців.
  • Зауваження загального порядку № 6 (2006 рік) про поводження з дітьми без супроводу та розлученими з сім’єю за межами країни їх походження.
  • Спільні зауваження загального порядку № 3 (2017 рік) Комітету із захисту прав усіх робітників-мігрантів та членів їх родин і № 22 (2017 рік) Комітету з прав дитини на загальних засадах, що стосуються прав дітей у контексті міжнародної міграції.
  • Спільні зауваження загального порядку № 4 (2017 рік) Комітету із захисту прав усіх робітників-мігрантів та членів їх родин і № 23 (2017 рік) Комітету з прав дитини про зобов’язання держав стосовно прав дітей у контексті міжнародної міграції в країнах походження, транзиту, призначення та повернення.
  • Керівні вказівки щодо альтернативного догляду за дітьми, прийняті резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 64/142 (2010 рік).
  • Політику Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, відповідно до якої дітям, евакуйованим до інших держав у зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації, потрібне забезпечення належного тимчасового догляду з метою подальшого возз’єднання з сім’ями.
Новини по темі