Як і коли садити гриби у червні 2023: сприятливі дні та корисні поради

Коли та як садити гриби в червні 2023 — 1+1
Freepik

Дізнайтеся, як правильно садити гриби у відкритий ґрунт.

Поділитися:

Щоб отримати свіжі та смачні гриби влітку або восени, потрібно дослідити кліматичні умови, якість ґрунту та обрати сорт грибів. Як та коли садити гриби в червні 2023 року? Ділимося корисними порадами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли сіяти огірки у відкритий ґрунт

Коли садити гриби в червні 2023 за місячним календарем

Сприятливими днями для посадки грибів є 1, 2, 3, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 червня. Не рекомендується займатися польовими роботами 4 та 18 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посівний календар на червень 2023: сприятливі дні місячного календаря для посадок

Як правильно саджати гриби у відкритий ґрунт

1. Визначте, який сорт грибів ви хочете вирощувати. Популярними є печериці, білий гриб, опеньки, лисички тощо. Враховуйте особливості кожного сорту.

2. Оберіть ділянку з гарним дренажем, де є волога та тіньова атмосфера. Перекопайте ґрунт до глибини близько 15-20 сантиметрів, видаливши всі бур'яни та інші рослини.

3. Залежно від виду грибів, ви можете використовувати міцелій (спори гриба, змішані з поживною середовищем) або грибницю (шматок грибниці разом з підложкою). Купуйте якісні саджанці від надійних постачальників.

4. Створіть рядки або лунки у відкритому ґрунті. Залийте їх водою, щоб волога проникла у ґрунт. Розташуйте саджанці на деякій відстані один від одного і неглибоко засипте ґрунтом. Саджанці повинні бути розташовані вертикально. Регулярно поливайте гриби.

5. Використовуйте захисні сітки або матеріали, щоб запобігти доступу шкідливих комах або тварин до грибів. Ведіть регулярний огляд грибів та вживайте заходи для запобігання хвороб.

6. Гриби зазвичай починають дозрівати через кілька тижнів після саджання, залежно від виду. Збирайте гриби, коли вони досягають оптимального розміру та зрілості.

Новини по темі