Коли і як правильно садити кавуни у відкритий ґрунт

Як садити кавуни у відкритий ґрунт — 1+1
Freepik

Як правильно посадити кавун у відкритий ґрунт?

Поділитися:

Кавун — це популярна в Україні баштанна культура, яка невимоглива до ґрунту та не боїться посухи. Коли краще садити кавуни в Україні та як це зробити правильно?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли і як правильно садити кабачки у відкритий ґрунт

Коли садити кавуни за місячним календарем в червні 2023

У відкритий ґрунт насіння кавуна потрібно сіяти, коли ґрунт на глибині 10 см прогріється до 15-16°С. Насіння на розсаду — в кінці квітня або на початку травня, а висадка сіянців у ґрунт відбувається у кінці травня або на початку червня. За місячним календарем сприятливими днями для саджання кавуна є 3, 7–16, 20, 21 та 30 червня. Небажані дні — 6, 17, 27 та 28 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посівний календар на червень 2023: сприятливі дні місячного календаря для посадок

Як садити кавуни у відкритий ґрунт

1. Приготуйте лунки глибиною 8-10 см з відстанню між ними не менше 0,5 м. Міжряддя повинно бути до 1 м. Глибина і розміщення лунок залежить від ваших умов та розмірів саджанців.

2. Приготуйте суміш, яка складається з золи, землі, перегною та нітроамофоски (1 ч. л.). Засипте одну столову ложку цієї суміші у кожну лунку. Це допоможе забезпечити рослинам необхідні поживні речовини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли висаджувати овочеву розсаду в ґрунт: розказує Антоніна Лесик у "Сніданок. Вихідний"

3. Полийте лунки перед посадкою рослин. Це допоможе забезпечити необхідну вологу для початкового росту саджанців.

4. Помістіть 2-3 насінини кавуна у кожну лунку на глибину 6-9 см. Глибина може варіюватися в залежності від структури ґрунту, розміру насіння та вологості.

5. Посипте насіння верхнім шаром перегною. Це допоможе забезпечити додаткове харчування для рослин та захистити їх від пересихання.

6. Щоб прискорити сходи кавунів, закрийте посіви агроволокном або плівкою. Це допоможе зберегти вологу та створити сприятливі умови для росту рослин. Якщо температурний режим і вологість підходить насінню, сходи кавунів з'являться через 6-10 днів.

7. Розсаду кавунів сійте в горщики або кубики для розсади в кінці квітня або на початку травня. Дотримуйтесь вказівок на упаковці щодо глибини посіву та відстані між насіннями. Коли сіянці кавунів достатньо зростуть та стануть стійкими, висадіть їх у відкритий грунт у кінці травня або на початку червня. Зберігайте відстань між рослинами, щоб вони мали достатньо простору для розростання. Дотримуйтесь регулярного поливу.

Дивіться, як підготувати насіння до посіву:

Новини по темі