Як пофарбувати яйця природніми барвниками: цибулиння, каркаде, буряк, куркума

Чим пофарбувати яйця на Великдень без хімії та барвників — 1+1
freepik.com

Є кілька способів, які можуть допомогти вам пофарбувати яйця натуральними фарбниками.

Поділитися:

Вже 16 квітня в Україні відзначатимуть Великдень. Кожна господиня готується до цього великого свята і у кожної є свої власні традиції та секрети. У чистий четвер зазвичай печуть паски, а дехто починає фарбувати яйця. З кожним роком з'являється все більше сучасних варіантів, як пофарбувати яйця до Великодня. Все більшої популярності набувають натуральні барвники, оскільки вони безпечні для здоров'я. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодній кошик 2023: як змінилась ціна за рік та що подорожчало найбільше

Як пофарбувати яйця на Великдень натуральними фарбниками

Є багато природних інгредієнтів, які можуть слугувати натуральними фарбниками для яєць. Ось кілька простих способів:

  1. Червона капуста: Червона капуста  містить антоціани, які можуть забарвити яйця в синій або фіолетовий колір. Зваріть нарізану червону капусту в достатній кількості води протягом 30 хвилин, додайте лимонний сік для збереження кольору й опустіть у воду яйце.

  2. Куркума: Куркума додає гарний жовтий колір яйцям. Додайте 1-2 столові ложки куркуми до води й зваріть яйця в цій воді протягом 15 хвилин.

  3. Лушпиння цибулі: Лушпиння цибулі може надати яйцям коричневий, жовтий або червоний колір. Зваріть лушпиння цибулі в достатній кількості води протягом 30-40 хвилин і опустіть у воду яйце.

  4. Чай: Міцний чай може додати яйцю коричневий колір. Заваріть міцний чай і опустіть у воду яйце.

  5. Каркаде: Щоб пофарбувати яйця за допомогою каркаде, необхідно заварити 1 упаковку чаю каркаде, опустити туди яйця та варити 20 хвилин. Залишити на 3-4 години. Каркаде надає яйцям блакитний колір.

  6. Буряк: може дати яйцю темно-червоний колір. Зваріть нарізану свеклу в достатній кількості води протягом 30-40 хвилин і опустіть у воду яйце.

Після фарбування я яєць, слід дати їм висохнути й на терти олією, щоб надати їм блиску.

Як зробити золоті крашанки з мармуровим ефектом, дивіться:

Новини по темі