Як позбутися тарганів в домашніх умовах: розповідає біохімік Гліб Репіч

Перевірка найпопулярніших засобів боротьби з тарганами і визначення найефективнішого у студії "Твого дня" з біохіміком Глібом Репічем.

Поділитися:

Журналістка "Сніданку з 1+1" Наталка Щука натрапила на тарганів у поїзді Інтерсіті. Її пост у соцмережі викликав резонанс і ведучі "Твій день" разом з біохіміком Глібом Репічем у студії дослідили, які засоби для боротьби з тарганами дієві, а які – ні.

Які є засоби для боротьби з тарганами та як позбутися тарганів назавжди

Боротьба з тарганами – вже достатньо вивчена тема. Існують засоби від звичайної борної кислоти до вже сучасної хімії.

Найпростіший спосіб боротьби з тарганами – це мороз. Раніше просто не топили хату, щоб вони вимерзли, але зараз це не досить актуальний спосіб.

Борна кислота. Її просто треба перемішати із чимось їстівним. Найчастіше використовують яєчний жовток. Змішати 50/50 та розкласти там, де вони живуть. Із плюсів: дуже дешево і вона є безпечною для людей. Однак, ефективність під питанням. Тарганів стає менше, але повністю вони не зникають.

Гелі та пастки. Сучасні інсектициди хімічної природи, які змішані з чимось їстівним. Найефективніший той, у якого є привабливий запах. Доступна ціна і ефективність більша, ніж у борної кислоти. Пастки та гелі варто використовувати так, щоб ні діти, ні домашні тварини не мали до них доступу.

Порошки. Порошки є нервово-паралітичними інсектицидами, вони містять так звані піретроїди (синтетичні ефіри хризантемової кислоти). Методи безпеки – ті самі, що і для гелів та пасток, однак варто зауважити, що дані інсектициди є небезпечними для холоднокровних організмів: рибок, комашок, равликів. Ефективність порошків також дуже хороша.

Аерозолі. Аерозолі також містять піретроїди і це найшвидший і найдієвіший засіб. Для них це також нервово-паралітична отрута. Дуже добре наносити його у місця великого скупчення комах. Працює дуже швидко. Однак, так само, як і порошки, аерозолі не варто використовувати, якщо у вас вдома живуть холоднокровні домашні улюбленці. Аерозолі добре поєднувати з пастками, щоб зупинити народження нових популяцій тарганів та як позбутися тарганів назавжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як очистити чайник від накипу (практичні поради від біохіміка Гліба Репіча)

Дивіться поради трихолога, як зупинити випадіння волосся восени: