Як правильно обирати парфуми: поради експерта

Як правильно обирати парфуми: поради експерта
Freepik

Чому важливо не перебільшувати з парфумами і від чого залежить вибір аромату - пояснює парфумер у «Сніданку з 1+1».

Поділитися:

Парфуми - візитівка людини, адже саме аромат людини закарбовується в памʼяті і справляє відчуття на інших. Та як підібрати свій аромат та які парфуми варто підбирати в залежності від пори доби - ділиться експертка з парфумерії Анастасія Москаленко у «Сніданку з 1+1». 

У кожної людини я свій особистий запах тіла, та як людина може підібрати під нього влучний парфум? Анастасія коментує: 

«Ми обираємо парфуми несвідомо. Ми максимально підкреслюємо свій особистий аромат саме парфумами. Коли просто заходимо в парфумерний і щось нам подобається, а тим часом в мозку дуже велика робота проходить і ми синхронізуємо ці два аромати»

Виявляється, запах тіла може змінюватись протягом життя, тому обирати один парфум на все життя не варто. Більш того, запах тіла може змінюватись протягом дня і залежати від нашого настрою. Є одна цікава особливість у парфумів: якщо ви підібрали свій підходящий запах, то скоріш за все не будете його відчувати на тілі протягом дня. А від не підходящого аромату тіло сигналізуватиме про дисонанс і може виникнути головний біль. 

«Я завжди кажу, що не потрібно перебільшувати. Достатньо зробити лише 3 пшики. Аромат має відчуватися на витягнуту руку у вашому просторі»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку небезпеку несе їжа з кулінарії в магазинах: у «Сніданку з 1+1» розповіли, на що звернути увагу

Різниця між парфумерією

  • Одеколон: 3-5% ароматичних речовин, 2 години 
  • Туалетна вода: 5-12% ароматичних речовин, 3 години
  • Парфумована вода: 12-20% ароматичних речовин, 5 годин 
  • Парфуми: 3-5% ароматичних речовин, 6 годин 

«Ми інтуїтивно обираємо щось легше влітку і щось щільніше взимку. Ми інтуїтивно не хочемо зранку наносити тяжкі аромати. Наші рецептори ще не переобтяжені і можуть сприймати більш тінкі запахи. Тому зранку треба щось оегше, а увечері щось щільніше»

Цікавий факт: упаковки і флакони вже натякають вам як покупцю, що це за аромат. Легші запахи містяться в прозорих флаконах або світлих кольорів. Тяжкі аромати у чорних, коричневих синіх.

Як наносити парфум

Чоловікам парфуми треба наносити по 2 пшики на шию і один позаду чиї чи на волосся. Жінкам варто нансити на шийну впадину, на задню частину волосся і на верхню частину волосся. Можна додатково нанести один пшик на два запʼястя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анемія чи дефіцит заліза: поради від лікаря, як виявити захворювання

Новини по темі