Сирна паска без випікання: простий рецепт до Великодня від Євгена Клопотенка

Рецепт сирної паски без випікання — рецепт Євгена Клопотенко — 1+1
klopotenko.com

Готуємо смачну сирну паску без духовки до Великодня: рецепт.

Поділитися:

Традиційна українська паска — це дріжджова випічка, але не менш популярним є сирний святковий варіант. Напередодні Великодня пропонуємо вам рецепт приготування сирої паски без випікання. Вважається, що пекти паску потрібно у четвер, попередньо ретельно прибравши в оселі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирна паска до Великодня: прості рецепти творожної паски у духовці та без випікання

Сирна паска без випікання

Інгредієнти

  • 700 г кисломолочного сиру 9%
  • 350 мл вершків не менше 33% жирності 
  • 5 жовтків 
  • 150 г цукру 
  • 10 г ванільного цукру 
  • 100 г вершкового масла 85,2%
  • 1 лимон (цедра)
  • 50-75 г смаженого мигдалю 
  • дрібка солі 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білкова глазур на паску, з маршмелоу та шоколадна: рецепти та ідеї (3 варіанти)

Як приготувати сирну паску: покроковий рецепт

1. Вершкове масло дістати з холодильника за декілька годин до початку приготування, щоб воно розм'якло.

2. Кисломолочний сир протерти через сито або ретельно перебити блендером.

3. Відділити жовтки від білків, з'єднати в мисці 5 жовтків та цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Перетерти все добре вінчиком до білого кольору. 

4. Налити в сотейник 200 мл вершків, прогріти на невеликому вогні, постійно помішуючи до появи пари над поверхнею.  Перелити вершки до жовтків та добре перемішати вінчиком. Повернути суміш у сотейник.

5. Варити суміш на маленькому вогні, безперервно помішуючи, доки вона трішки не загусне. Має вийти консистенція рідкої сметани. 

6. Додати до сирної маси заварені жовтки та 100 г розм'якшеного вершкового масла. Добре перемішати до повного об'єднання усіх інгредієнтів. На цьому етапі можете додати цедру одного лимона.

7. Решту вершків збити міксером до щільних стійких піків. Дуже акуратно вмішати вершки у сирну масу за допомогою силіконової лопатки. 

8. Порубати обсмажений мигдаль чи інші горіхи досить великими шматочками й додати до маси. Горіхи можна замінити родзинками чи цукатами. Перемішати.  

9. У форму викласти марлю, складену в чотири шари. Перекласти у неї сирну масу. Злегка утрамбувати сирну масу й закрити марлею. Поставити форму на тарілку, зверху викласти ще одну та встановити банку з водою, або щось важке. Поставити в холодильник щонайменше на 6 години для застигання, краще – на ніч. Готову сирну паску прикрасити. 

Дивіться, як дешевше підготуватися до Великодня:

Новини по темі