Як швидко відростити волосся: Дієві поради

Як швидко відростити волосся: Дієві поради
unsplash.com

Бери на замітку!

Поділитися:

Довге здорове волосся – це те, чого так часто прагнуть жінки та дівчата. Але, щоб дозволити волоссю відрости, часом бракує терпіння. Ламкість і тьмяність спонукають до чергової стрижки. Пропонуємо вам переглянути дієві способи, як швидко відростити волосся своєї мрії

Не мийте голову щодня

Правило, про яке всі знають, але мало хто його дотримується. Річ в тому, що при частому митті волосся, разом з брудом ми змиваємо ще й шкірне сало, яке захищає шкіру голови і волосся від негативних зовнішніх факторів. Саме тому воно стрімко тьмяніє і втрачає еластичність і росте повільніше. Б’юті-експерти рекомендують мити голову раз у 2-3 дні.

фото: freepik.com

Із мокрим волоссям будьте дбайливі

Якщо ви розчісуєте мокре волосся одразу після миття, то ви завдаєте йому максимальної шкоди. Вологе волосся легко травмується, тому будьте з ним дуже дбайливі. Не варто терти волосся рушником, краще просто акуратно промокнути його. Розчісуйте волосся тільки сухим і не лягайте спати з мокрою головою.

фото: freepik.com

Фен і праска для волосся – лише з нагоди свята

Високі температури є дуже згубними для нашого волосся. Часте використання фену і праски є чи не найважливішою причиною того, що волосся не росте. Однак думки про щоденний ефект зазвичай перемагають у боротьбі з думками про наслідки, до яких призводять електроприлади для вкладання волосся. Намагайтеся хоча б іноді давати волоссю відпочити – воно точно вам за це скаже «спасибі» і потішить  розкішним виглядом. І не забувайте користуватися термозахистом.

фото: pixabay.com

Запасіться масками

Зважившись відростити волосся своєї мрії, найперше оберіть собі хорошу маску для свого типу волосся. Маски для зволоження, відновлення та живлення – це те, без чого не обійтись довговолосій красуні. Звертаєте увагу на склад: маски повинні бути натуральними, тільки такі маски є дієвими у догляді за волоссям.

фото: freepik.com

Скорегуйте свій раціон

Зміни у зовнішності потрібно починати з харчування. Тому, щоб подарувати своєму волоссю необхідну кількість вітамінів та мікроелементів, додайте в свій раціон продукти, які містять в собі білок, омега-3 і жирні кислоти. Необхідно частіше їсти жирну рибу, овочі і фрукти. Ці продукти значно пришвидшують ріст волосся. І пийте багато води. Так ці вітаміни краще засвоюються.

Гаряча вода – ворог довгого волосся

Гаряча вода відкриває пори, що стимулює роботу сальних залоз, і волосся жирнішає швидше. Натомість змивання шампуню водою кімнатної температури сприяє тому, що волосся стає більш гладким і слухняним. Так воно менше пошкоджується при розчісуванні і зберігає свій красивий вигляд без частого підстригання кінчиків. 

фото: unsplash.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 помилок, яких ми дарма припускаємось у душі  

Новини по темі