5 помилок, яких ми дарма припускаємось у душі  

Як правильно приймати душ
pixabay.com

Свербіж, висипання і сухість шкіри - все це наслідки неправильного приймання душу.

Поділитися:

Як правило, ми приймаємо душ щодня, і при цьому зазвичай думаємо про що завгодно, окрім душу. Виявляється, до цього процесу потрібно підходити свідомо, щоб не зашкодити нашій шкірі.

Ми підготували добірку класичних помилок, яких кожен може припуститися під час приймання душу. Намагайтеся їх уникати — і шкіра буде вам вдячна.

1. Гаряча вода.

Якщо ви приймаєте душ гарячою водою, то це призводить до зневоднення шкіри, сухості і лущення. А ще гаряча вода змиває занадто багато шкірного жиру, що захищає від бактерій та шкідливих речовин. Окрім того, викликає сильний приплив крові, що призводить до висипань та запалень.

Фото: unsplash

2. Надмірне використання мийних засобів

Насправді, щоб бути чистими, не потрібно виливати на себе жменю шампуню чи гелю. Елементи, які містяться у засобах для миття, добре справляються зі своєю функцією навіть при мінімальному дозуванні. Однієї краплі завбільшки з мигдалину вам вистачить, щоб повністю помити своє тіло.

Фото: pixabay

3. Використання старих і не просушених губок.

Ви давно не змінювали губку для душу? Радимо зробити це якнайшвидше. Оскільки старі губки створюють ідеальні умови для буяння цвілі і бактерій. Користуватися однією губкою можна не більше чотирьох тижнів. І після того, як ви прийняли душ, обов’язково висушіть вашу губку.

Фото: freepik

5. Часте миття голови.

Мити голову щодня – звичка багатьох людей, але це не найкраще рішення. Таким чином, щодня змиваються природні жири, які потрібні для захисту волосся від зовнішніх подразнень. Так, ми стимулюємо сальні залози виділяти ще більше шкірного жиру. В результаті – волосся втрачає свіжий вигляд лише швидше.

5. Ігнорування бальзаму для волосся.

Бальзам потрібен не лише для того, щоб ваше волосся було гладким та блискучим. Він виконує функцію відновлення природного балансу після того, як шампунь змив майже увесь жир зі шкіри голови. Таким чином волосся жирніє повільніше.

Фото: freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкода та користь сауни

Новини по темі