Як вибрати письмовий стіл для дитини: 3 типи «правильних» недорогих столів

Як вибрати письмовий стіл для дитини | 1+1

Дізнайся, на які критерії звернути увагу, та як зробити свою покупку вигідною.

Поділитися:

Сучасний меблевий ринок пропонує безліч товарів, тому тотальний дефіцит перетворився на проблему вибору. Але попри широкий асортимент до нього не варто ставитись легковажно – особливо, коли він стосується меблів для дитини.

Потрібно не лише зрозуміти, як вибрати зручний письмовий стіл, але й підібрати модель, що буде якісною, зручною та ергономічною. Лише в такому разі здоров’ю дитини не буде завдано шкоди, і вона закінчить школу без сколіозу та не потерпатиме від короткозорості.

На що звертати увагу?

Звичайно, одного лише «правильного» стола замало: для нормального формування кістково-м’язової системи дитини необхідно цілеспрямовано займатись фізичними вправами, але ергономічний письмовий стіл, як мінімум, не нашкодить здоров’ю. І це не обов’язково повинні бути дорогі розрекламовані моделі. Мова йде про доступні зразки, розроблені з урахуванням фізичних особливостей дитячого організму.

Представляємо столи, виготовлені чернігівською меблевою фабрикою «ФлешНіка»:

  • письмові;
  • комп’ютерні;
  • дитячі письмові.

Підбираючи модель, пам’ятайте, що спина в дитини повинна бути рівною (вона не нахиляється над столом і не тягнеться вверх), а ноги – стояти перпендикулярно, спираючись на підлогу, а не звисаючи. Відстань до центру монітора повинна бути мінімум 50 см.

Основні критерії вибору

  1. Повинно бути достатньо робочого місця, щоб дитина могла не лише вільно писати, але й покласти необхідні приладдя. Розмір стільниці – від 60х60 см.
  2. Якщо передбачається періодична робота з лептопом, ширина стільниці повинна бути не менш, ніж 70 см, а довжина – від 75 см.
  3. При розміщенні стаціонарного комп’ютера потрібно підбирати або комп’ютерний стіл з великою стільницею (для подальшого використання його як письмовий), або письмовий з великою стільницею (з перспективою встановлення на ній монітору, а під столом – приставної ніші для СБ), або симбіоз письмового й комп’ютерного, коли для монітора передбачена надбудована полиця.

Особливості вибору столу для першокласника

Як вибрати письмовий стіл для першокласника? – Складне питання, адже важливо, щоб дитині було зручно і комфортно на своєму робочому місці. Повинно бути багато легкодоступних місць, куди вона ховатиме не лише навчальне приладдя, але й свої «секретики». Радимо звернути увагу на модель з висувними шухлядами, відкритими поличками та надбудованими елементами – вони ергономічні та зручні в експлуатації.

Співвідношення зросту дитини до висоти столу та стільця повинне бути наступним:

Зріст

Висота столу

Висота стільця

До 130 см

52 см

30 см

130-145 см

58 см

34 см

Дуже зручні столи та стільці, в яких висота ніжок регулюється. Цей варіант є оптимальним з точки зору ергономіки і фінансових затрат.

Як зробити покупку вигідною?

Якщо ви зрозуміли, як вибрати письмовий стіл для дитини, потрібно визначитись з торговельним майданчиком. Замовляючи модель на сайті виробника, ви не понесете додаткові витрати у вигляді торгової націнки. А підприємство «ФлешНіка» оголосило про проведення розпродажу столів зі знижкою від 5 до 15%.

Висновки

Щоб обрати правильний письмовий стіл для дитини, потрібно враховувати її потреби та особливості. Варто уважно ставитись до зручності розміщення письмового приладдя, врахувати кут та напрямок світла. Втім, не менш важливо заохочувати школяра до фізичної активності. Обов’язково потрібно укріплювати м’язи спини і стежити за поставою, інакше жоден стіл не допоможе уникнути проблем зі здоров’ям.

Новини по темі