Яке державне свято українці вперше відзначатимуть 28 липня

Яке свято буде вперше відзначатися в Україні 28 липня
freepik.com

Державне свято, яке вперше буде відзначатися в Україні 28 липня, в День Хрещення Русі.

Поділитися:

Яке свято вперше буде відзначатися в Україні у День Хрещення Русі, 28 липня? Президент України Володимир Зеленський під час свого щоденного звернення до українців повідомив, що у четвер, 28 липня, буде відзначатися День Української Державності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Хрещення Русі: історія свята та його значення

Володимир Зеленський сказав:

"Завтра починається важливий тиждень, коли ми вперше відзначимо День Української Державності 28 липня. У час такої жорстокої війни, на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати".

День Української Державності вперше буде відзначатися в Україні цього року, але повинен стати щорічним державним святом. Недаремно для нього обрали дату Хрещення Русі, щоб ще раз вказати на глибоке коріння нашої державності, давні традиції державотворення. Президент України наголосив:

"День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру. Зараз у багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, ми можемо почути і зрозуміти приклади таких же характерів, але сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і, найголовніше, – ставлення до України й до ворога. Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я просила про системи протиповітряної оборони, щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візочках», – Олена Зеленська виступила у Конгресі США

Свято встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського від 24 серпня 2021 року, який було підписано під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України. Також передбачалося, що День Української Державності мав стати вихідним днем. Проте наразі у святкові дні, згідно зі статтею 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», встановлено інші правила на період дії воєнного стану, а саме призупинено дію статті 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів. Тож 28 липня, у четвер, на День Української Державності українці будуть працювати, як в звичайний робочий день.

Новини по темі