«Я просила про системи протиповітряної оборони, щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візочках», – Олена Зеленська виступила у Конгресі США

Вперше в історії США Перша леді іншої країни виступила перед Конгресом: Олена Зеленська попросила зброю для України
Getty Images

Перша леді України Олена Зеленська виступила у Конгресі США і попросила системи ПВО для захисту України від російських загарбників.

Поділитися:

Сьогодні, 20 липня, дружина Президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська виступила перед Конгресом США у межах своєї поїздки до США. Це вперше в історії США у Конгресі виступала Перша леді іншої країни. Крім того, говорила Зеленська не про мирні речі, як зазвичай передбачає протокол для Першої леді, а попросила для України зброю, а саме системи протиповітряної оборони для захисту населення нашої країни від російських обстрілів. Дивіться, як це було: 

Про свою промову Олена Зеленська написала в соцмережах:

"Виконала те, заради чого прибула до США: під час виступу в Конгресі попросила зброю для України. Так, це поза протоколом, я знаю. Зазвичай перші леді говорять виключно про мирні речі. Але як про них можна говорити, коли проти твоєї країни ведеться нападницька терористична війна?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ніхто з нас не в порядку», — Олена Зеленська розповіла про психологічні наслідки війни для українців, з’явившись на обкладинці британського TIME

Дружина Президента України пише, що під час своє промови розповіла американським конгресменам про трагедії українських родин, які постраждали від російських ракет.

Олена Зеленська в КонгресіФОТО: Getty Images

Олена Зеленська пише:

"Звернулася до членів Конгресу від імені всіх загиблих. Від імені людей, які втратили руки й ноги. І від імені людей, які ще живі й цілі. Від імені тих, хто воює, і тих, хто чекає в тилу на повернення своїх рідних із передової. Україні потрібна зброя! Не для того, щоб нести війну на чужу територію, а щоб захистити свій дім і право прокидатися в ньому живими. Я просила про системи протиповітряної оборони, щоб ракети не вбивали дітей у їхніх візочках. Бо ми хочемо, щоб кожен батько й кожна мати могли сказати своїй дитині: засинай спокійно, більше не буде повітряних тривог, ракетних ударів".

Зеленська КонгресФОТО: Getty Images

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олена Зеленська пригадала щемливу зустріч із Лізою, яка загинула внаслідок російського ракетного удару у Вінниці

Також Зеленська подякувала США за підтримку у нашій боротьбі такими словами:

"Ми вдячні за те, що США стоять поряд з нами в боротьбі за наші спільні цінності – людське життя і незалежність. Ви допомагаєте нам дуже потужно. Поки росія вбиває, Америка рятує. І ви маєте це знати. Дякуємо вам".

Нагадуємо, 19 липня Олена Зеленська отримала у Вашингтоні в межах своєї поїздки до США премію Dissident Human Rights Award у Меморіалі пам’яті жертв комунізму. Цю премію присуджено всьому українському народу, який героїчно бореться зараз з російськими загарбниками.

Новини по темі