Яке сьогодні свято – 10 серпня: Прохоров день (невдалий для покупок та весілля)

Яке сьогодні свято – 10 серпня: по народному і церковному календарю
Pexels/Polina Tankilevitch

Сьогодні, 10 серпня, потрібно з'їсти грушу на заході сонця, щоб зробити правильний вибір.

Поділитися:

Сьогодні 10 серпня відзначаємо такі події:

  • Всесвітній день лева
  • Лінивий день
  • Прохори-Пармени, Прохоров день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 10 серпня для всіх знаків зодіаку: тривога та сумніви відбирають багато енергії, займіться побутовими справами

Яке сьогодні релігійне свято: Прохори-Пармени, Прохоров день

Православна церква сьогодні згадує 7 апостолів: Никанора, Стефана, Філіпа, Тимона, Прохора, Пармена і Миколу. Селяни йшли в храм, щоб помолитися святим апостолам та прославити ковалів, які могли зробити все, що завгодно: полагодити віз, підкувати коня, загострити серпи й соху. Вважалося, що вони мають надприродну силу й підлаштовувати під себе вогонь, воду, залізо. Навіть в народних казках згадувалося, що ковалі можуть підкувати чортового коня, а гостро наточений серп чи сокира — найкращий оберіг від нечистої сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖАстрологічний прогноз на цей робочий тиждень: чи треба боятися п'ятницю 13? (коментує астролог)

Починали копати картоплю, збирали урожай груш і яблук, викопували цибулини тюльпана, пересаджували квіти. Старі й діти вирушали в ліс по гриби та ягоди. Вважалося, що якщо грибник буде не в гарному настрої, то повернеться додому без врожаю. Перший стакан ягід обов'язково віддавали в чужі руки, щоб був хороший урожай.

► Торгівлю цього дня вважали невдалою: все, що купляється 10 серпня, довго не прослужить. Тому слід уникати покупок на Прохора.

► Сьогодні обов’язково треба з’їсти грушу. Це заспокоює нервову систему і додає гарний настрій. Якщо ви не можете в чомусь визначитися, то з’їжте грушу на заході сонця — це допоможе зробити правильний вибір. Також правильне рішення може прийти до вас уві сні.

► Щоб у дитини були гарні здібності до навчання, над його ліжечком потрібно підвісити гілочку з грушевого дерева.

► Весілля 10 серпня грати не рекомендовано. Вважається, що людина, яка укладе шлюб в цей день, довго не проживе.

Людині, народженій 10 серпня, треба як талісман носити опал. Їх вважають майстрами на всі руки, працелюбними.

У кого сьогодні День Ангела

Сьогодні, 10 серпня, День Ангела святкують Акакій, Антоніна, Дорімедонт, Дросіда, Євстафій, Юхим, Ірина, Мойсей, Никанор, Павло, Пармен, Питирим, Прохор, Тимон та Юліан.

Новини по темі