Якщо залишився без документів: у "Дії" з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення єДокумент

У Дії з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення єДокумент
Pixabay/mohamed_hassan

У "Дії" з’явиться новий документ замість паспорта.

Поділитися:

Тимчасове цифрове посвідчення єДокумент, що невдовзі з'явиться у "Дії", буде дуже гнучким. Воно міститиме паспортні дані, ІПН, а також за можливості фото. єДокумент визнаватимуть органи державної влади, Нацполіція та військові на блокпостах. Про це у відеозверненні заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль:

"Війна застала українців зненацька, багато людей залишились без документів. Тому в "Дії" також з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення єДокумент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працює "Дія" під час війни: чому зникли документи та сертифікати про вакцинацію та які функції більше не доступні

єДокумент автоматично буде доступний всім користувачам "Дії". Нагадаємо, після оновлення додатку "Дія" із нього зникли усі наявні документи. З міркувань безпеки державні реєстри відключили, щоб запобігти витоку даних, і саме тому документи зникли абоабо не підтягнулися в "Дію".Це стосується і сертифікатів про вакцинацію, які наразі також не доступні. 

Раніше повідомлялось, що за тиждень у додатку "Дія" розпочнуть реєструвати інформацію про пошкоджене та зруйноване через війну майно українців. Також, було оновлено послугу єПідтримка, щоб підприємці та наймані працівники з територій, де ведуться активні бойові дії, змогли отримати виплату розміром 6500 грн на карту єПідтримки.

Новини по темі