Американський серіал про Чорнобиль став найретинговішим в історії кіно

Серіал про катастрофу в Україні очолив рейтинг найкращих серіалів світу
HBO

Катастрофа 1986-го року знову сколихнула світ.

Поділитися:

На початку травня відбулася довгоочікувана прем’єра міні-серіалу американо-британського виробництва — Чорнобиль. Історична драма присвячена одній з найбільших техногенних катастроф у світі — вибуху на Чорнобильський атомній електростанції. Сюжет будується на спогадах учасників події. 

Робота над створенням п’яти серій тривала два роки — і зрозуміло чому. Творці  поставили перед собою мету насамперед розповісти про хоробрих чоловіків і жінок, які принесли величезні жертви і врятували Європу від трагедії. Відразу після прем’єри мережа вибухнула схвальними відгуками, а серіал отримав рекордно високі оцінки глядачів. 

Наразі Чорнобиль посідає першу сходинку в списку IMDb найкращих серіалів за весь час та має вражаючий рейтинг — 9,6 з 10. На другій та третій позиціях стрічки Планета Земля і Брати по зброї відповідно.

Більше про серіал Чорнобиль дізнаєтеся з відео: 

Зазначимо, що виробництвом п’ятисерійної драми займалися американський канал HBO та британський Sky Atlantic. Режисер — Юган Ренк, сценарист — Крейг Мезін. Головні ролі виконали Джаред Гарріс, Стеллан Скашгорд та Емілі Вотсон.

Зйомки серіалу Чорнобиль проходили в Литві, Києві та Київській області. Цікаво, що Прип’ять у серіалі — насправді місто Вільнюс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращі серіали 2019 року: 7 новинок, на які варто звернути увагу

Новини по темі