Банк крові заповнений, медики готові до активних дій — головний лікар Інституту Амосова Сергій Сіромаха

Ірина Ванникова та Володимир Рабчун розповіли про банк крові у Інституті Амосова
pixabay.com/AhmadArdity

За останній тиждень у центрі Інституту Амосова здали кров 220 українців.

Поділитися:

«У нас все стабільно. Є підготовлене приймальне відділення та операційні. Всі наші співробітників дуже вмотивовані. Вони чергують і не виходять з клініки і готові надавати допомогу військовим і громадянам», — сказав Сергій Сіромаха вчора у прямому включенні під час інформаційного марафону на каналі 1+1 #uaразом. 

У прямому ефірі працювали ведучі 1+1 Володимир Рабчун та Ірина Ванникова. Телеведучі тепло зустрілися по відео зв’язку  з Сергієм Сіромахою. Всією країною у благодійній справі Твій День — Твоя Мрія телеведучі 1+1, медик з Інституту Амосова збирали кошти на відділення акушерської кардіології, де жінки з вадами серця можуть народжувати безпечно. Тепер ми рятуємо життя людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флешмоб на підтримку армії: висловити подяку захисникам і захисницям може кожен

«Я дуже радий зараз вас всіх чути у такі буремні часи», — сказав Сергій Сіромаха. 

Сіромаха

«У нас вже тиждень відбувається заготівля крові. Завжди є дефіцит 4 та 1 групи крові. Та зараз ми зібрали банк і готові її застосовувати. Щоб стати донором потрібен паспорт або документ, що засвідчує особу. Бути здоровим і не мати хронічних захворювань. Щоб здати кров необхідно звернутися за телефоном донорського пункту Інституту за телефоном 098 0126400», — розповів головний лікар Інституту Амосова. 

Сіромаха

«В мирний час ми приймали 20—30 донорів на тиждень, тепер в 2—3 рази більше. Зараз в Інституті розробляють програму логістики — розглядають можливість виїздити мобільною бригадою, наприклад, в укриття метро — там де велике скупчення людей та за потреби набирати кров».

Разом до перемоги! Ми обов’язково вистоїмо завдяки Збройним силам України! 

Новини по темі