Без жодної поразки: жіноча збірна України з шахів вдруге в історії виграла Олімпіаду

 Історична перемога України на шаховій Олімпіаді: жіноча збірна вдруге в історії здобула "золото"
FIDE - International Chess Federation

Жіноча збірна України з шахів — олімпійський чемпіон.

Поділитися:

Жіноча збірна України з шахів виборола "золото" на Олімпіаді-2022.  Українська команда за підсумками 11 раундів турніру випередила усі інші збірні. Україна закінчила турнір, не зазнавши жодної поразки: сім перемог та чотири нічиїх.

В останньому турі українки з рахунком 3:1 здолали збірну Польщі (перемогли Марія Музичук та Анна Ушеніна, Анна Музичук та Наталія Букса завершили свої партії унічию) і набрали у підсумку 18 (30 ½) очок. 

На шаховій Олімпіаді Україна виступила у жіночому турнірі. До команди входили: Марія та Ганна Музичук, Анна Ушеніна, Юлія Осьмак та Наталія Букса. Турнір проводився уперше за чотири роки. На попередній Олімпіаді у 2018 році українки посіли друге місце, поступившись команді Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поки російська армія вбиває наших людей, спортсменам рф не місце в світі", – Степан Щербачов, керівник управління спортивних проєктів 1+1 media

Україна виборола друге "золото" на шаховій Олімпіаді в історії. Першу перемогу українки здобули ще у 2006 році, і тоді у складі команди була Анна Ушеніна. Це четвертий титул для України на шаховій Олімпіаді: у 2004 та 2010 роках "золото" здобували чоловіки. 

Чоловіча збірна України в останньому турі поступилась збірній команді Литви із рахунком 1:3.

Новини по темі