«Це маячня, фейк російської пропаганди, в Україні немає жодних утисків за російську мову», – мандрівник Дмитро Комаров дав інтерв’ю російським опозиціонерам

Дмитро Комаров в інтерв’ю російським опозиціонерам звернувся до росіян із закликом виходити на мітинги проти війни
Instagram/komarovmir

Український мандрівник, журналіст та ведучий Дмитро Комаров дав інтерв'ю російському опозиційному Youtube-каналу, в якому розповів про те, що насправді відбувається в Україні після вторгнення росії.

Поділитися:

Ведучий "Світа навиворіт" та "Мандруй Україною" Дмитро Комаров дав розгорнуте інтерв'ю російському опозиційному Youtube-каналу "Популярная политика", який намагається правдиво висвітлювати перебіг війни України з росією та відкрито засуджує політику путіна. Про ситуацію в Україні та Києві Дмитро Комаров сказав:

"Я наразі знаходжуся в Києві, і це зовсім інше життя, абсолютно інший світ. Все не так, як було до 24 лютого. Зараз біля Києва йдуть запеклі бої. Але Київ – це фортеця, кияни згуртовані, нація згуртована, ми всі як один організм, і кожен готовий до оборони. Всі кияни озброєні, тут на ворогів не чекають. Якщо хтось спробує сюди увійти, він повинен розуміти, що окупація багатомілінного міста – це абсолютно безперспективне заняття, краще не потикатися сюди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми переможемо, налаштовані лише на перемогу!» – Дмитро Комаров в ефірі «Сніданок. Онлайн»

Дмитро Комаров вже вкотре наголосив на тому, як важливо, щоб люди в росії виходили на масові протести проти війни та злочинного путінського режиму. Про це мандрівник розповів:

"Можна посадити в автозаки декілька тисяч людей, але якщо вийде мільйон людей у Москві, влада не впорається. Росіяни повинні зрозуміти: це війна в Україні, але вона дуже боляче вдарить по Росії. Ми бачимо протести, які вже почалися, і ми дуже вдячні тим росіянам, котрі не бояться. Просто дайте собі чесну відповідь на просте, але таке важливе запитання: за що ця війна?"

Дивіться, як в ефірі "Сніданок. Онлайн" Дмитро Комаров звернувся дод своїх підписників з росії:

Ведучі запитали Комарова, чи дійсно в Україні переслідують людей за російську мову. Дмитро емоційно відповів:

"Зателефонуйте будь-якому жителю російськомовного Харкова, який російська армія просто зараз бомбить, і запитайте, чи хотіли вони цього "русского мира". Будь-який харків'янин вам відповість: у нас був мир, поки не прийшла російська армія. Запитайте російськомовну Одесу, чи потрібно захищати російськомовне населення. І взагалі це маячня, фейк російської пропаганди, в Україні немає жодних утисків за російську мову. Я 12 років працюю на загальнонаціональному телеканалі 1+1, і я веду програму російською мовою. У мене друзі є і російськомовні, і українськомовні. Ми коли збираємося разом, ми говоримо і російською, і українською. Ми не замислюємось, цієї проблеми немає, вона надумана. Ми знаємо 2 мови досконально, і у нас немає цієї проблеми взагалі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У кожного свій фронт: спортсмени, відомі люди повинні говорити світу правду про війну в Україні», – Андрій Шевченко у «Сніданок. Онлайн»

Насамкінець Дмитро Комаров сказав, що з оптимізмом дивиться у майбутнє України і впевнений у нашій перемозі над російськими окупантами:

"Ми відчуваємо свободу, ви не уявляєте, як круто почуватися вільними. Ми будуємо новий світ, нову країну, і після цієї війни все буде інакше".

Новини по темі