Чи зменшиться час відключення світла при потеплінні: коментар фахівця

Чи вплине потепління на відключення світла: коментар фахівця
Pixabay

В Україну йде потепління. Чи вплине це на віялові відключення електроенергії?

Поділитися:

Нещодавно стало відомо, що в Україні очікується аномальне потепління. На тлі стійких морозів зросло споживання електроенергії, що в свою чергу збільшило її дефіцит в енергосистемі. Внаслідок енергетики були змушені ввести ліміти на споживання електроенергії не тільки вдень, а й вночі. Чи зменшиться час відключення світла після прогнозованого потепління? Про це розповів директор YASNO Сергій Коваленко в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як погода пов'язана з відключеннями світла: роз'яснення експерта

За його словами, розраховувати на покращення в енергосистемі можна, але воно не буде стрімким. Через ушкодження від російської агресії енергетична система все ще потребує відновлення.

"Для повного відновлення енергосистеми потрібно багато часу та ресурсів. Щонайменше слід відновити генерацію, яка зараз у ремонті. Я вдячний енергетикам, які допомагають всіма силами, щоб ми витримали цю зиму. Але нагадую про відповідальність кожного, бо всі ми так чи інакше - учасники енергосистеми", — пояснив Сергій Коваленко.

Також він зазначив, що навіть під час серйозних заморозків, наприклад при 20 градусах морозу, генерація електроенергії продовжить працювати. Однак обсяг тієї електроенергії може не покрити весь попит, тому люди отримуватимуть її з великими обмеженнями.

Дивіться також:

Новини по темі