Чому не в усіх будинках вимикають світло під час віялових відключень

Чому деякі будинки не відключать від електропостачання — роз'яснення
freepik.com

Чому деякі будинки лишаються зі світлом навіть під час відключення?

Поділитися:

росія продовжує цілеспрямовано нищити критичну інфраструктуру України, через що українці зараз вчаться жити у новій реальності, як наприклад, віялові відключення електроенергії. Часто українці ставлять питання: «чому у мене немає світла, а в сусіда є?». Справа тут в особливостях забудови. Що треба мати вдома на випадок відсутності електроенергії: перелік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ввели нові графіки погодинних відключень світла: де дивитись

Причина наявності світла в деяких будинках Києва й інших містах під час погодинних відключень полягає в дуже високій інтеграції житлової забудови з іншими об'єктами, які не належать до житлового фонду. 

Про це в етері телемарафону розповів виконавчий директор ДТЕК:

"У Києві та в інших містах України дуже висока інтеграція житлової забудови з об'єктами, які не відносяться до житлового фонду. В багатьох будинках змонтовані чи вбудовані об'єкти критичної інфрастуктури, підстанції, які забезпечують воду, зв'язок, сервери, зберігання ліків, розташування органів держвлади, правопорядку та інше. Деякі будинки приєднані на одну лінію з об'єктами критичної інфраструктури, наприклад, з лікарнями. Це значить, що неможливо вимкнути будинок, не вимкнувши об'єкт інфраструктури"

Тобто, деякі будинки не можуть бути вимкнені через те, що підключені на одній лінії з лікарнями та іншими об'єктами критичної інфраструктури. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЧому немає мобільного зв'язку та інтернету, коли зникає світло: пояснення експерта

світло

Новини по темі