День молоді: Головні тренди, якими живуть сучасники

Всесвітній день молоді: Головні тренди, якими живуть сучасники | Цікаві факти | 1+1
Фото: instagram/elizabethvasilenko

Надихайся!

Поділитися:

Молодь – рушій світового прогресу. Представники цієї вікової категорії невпинно генерують нові цікавинки та вдихають життя в добре забуте старе. Юнаків та дівчат просто неможливо примусити звернути увагу на щось буденне та нецікаве, адже їхні серця прагнуть до невпинного розвитку та яскравих вражень.

Всесвітній день молоді традиційно відзначають 10 листопада. Тож на честь свята твоїй увазі – 5 яскравих трендів, якими живуть сучасники.

#1 Блогерство

Фото: instagram/selenagomez

Це заняття виникло раптово та не за найкращих обставин – першими блогерами стали звичайні люди, які жили у гарячих точках та хотіли повідомити світові про події «з перших рук». Та молодь швидко підхопила незвіданий інструмент і перетворила його на щось по-справжньому яскраве та корисне. Нині у блогосфері можна знайти буквально все – від корисних порад по догляду за кошенятами до лекцій з астрофізики.

#2 TikTok

Заледве ти знайдеш хоча б одну молоду людину, яка б не чула про цей веселий мобільний додаток. І він справді затягує з першої миті й надовго. Програма дає можливість створювати креативні відео та ділитися ними зі світом. Основа функція додатку – накладення будь-якого аудіо поверх відеозаписів користувачів. Так кожен може обрати діалог з улюбленого фільму чи уривок популярної пісні й перетворити його на щось досі небачене. До слова, від молодіжного тренду не відстає голлівудський актор Вілл Сміт – він має офіційну сторінку в TikTok та регулярно завантажує туди цікавий контент. Серед українських зірок такі відео люблять створювати співачка Надя Дорофєєва, акторка серіалу «Школа» Єлизавета Василенко і не лише.

#3 K-pop

Фото: Getty Images

Це напрочуд яскраве явище сучасної культури зародилося досить давно – на початку 1990-х. Та, здається, з кожним роком вплив корейської поп-музики на світ лише посилюється. Цікаво, що захоплення айдолами (юнаками та дівчатами, учасниками музичних гуртів) надихає сучасну молодь на власну унікальну творчість. Так, фактично у будь-якій частині світу можна знайти кавер-денс команди, які відтворюють танцювальні постановки улюблених виконавців. Наразі на хвилі популярності перебуває гурт BTS, який має чи не найбільшу кількість фанатів у світі.

#4 Захист екології

Сучасна молодь вражає своєю небайдужістю до майбутнього нашої планети. Так, саме на останні роки припадає пік уваги до проблем екології та невпинна генерація шляхів їх вирішення. Нині юнаки та дівчата масово відмовляються від пластику та одноразових речей, воліють скрізь носити власний посуд для напоїв та повністю ігнорують пакети в супермаркетах. Така тенденція дарує світові надію на кращу долю.

#5 MARVEL

Фото: instagram/marvel

Певно, комікси – це те, що молодь любила в усі часи. А з появою великої кількості екранізації культових історій про супергероїв, їхня популярність лише зросла. Чи не найяскравішим представником індустрії коміксів є всесвітньовідома студія Marvel. До слова, її заснували ще 1939 року, тож улюблені герої мільйонів – значно старші, ніж нам здається. Так, на першому місці за кількістю касових зборів перебуває стрічка «Месники: Завершення». Вона принесла кіностудії Marvel 2,8 мільярдів доларів від продажу квитків. Ця колосальна цифра говорить сама про себе.

Більше цікавих матеріалів читай тут:

1.  

2.  

3.  

Новини по темі