День Незалежності України 2021: історія свята та поздоровлення

Свято День Незалежності України 2021 - яка історія свята та найкращі поздоровлення
Рexels/Kostiantyn

У 2021 році Україна відзначає ювілей своєї незалежності — 30-річчя проголошення незалежності України Верховною Радою.

Поділитися:

День Незалежності України — державне свято на честь ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України. Свято відзначається щорічно 24 серпня та символізує відновлення незалежної держави України. Саме цього дня у 1991 році Верховна рада УРСР ухвалила постанову та Акт проголошення незалежності України. День Незалежності України віддзеркалює одвічне прагнення українського народу до єдності та суверенності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ День Незалежності ТСН проведе святковий спецефір із Золотих Воріт у Києві

Рішення про проголошення незалежності базувалося на результатах всенародного референдуму, на який винесли лише одне запитання – «Чи підтверджуєте ви Акт проголошення незалежності України?». Понад 90% українців в усіх областях країни висловили схвальну думку. 24 серпня 1991-го було скликано позачергове засідання Верховної Ради УРСР на якому за незалежність України проголосували 346 депутатів.

привітання з днем незалежності українською мовою

Першим президентом незалежної України став Леонід Кравчук. Жовто-блакитний державний прапор України офіційно затвердили, як державний символ України. У серпні 2004 року Президент підписав Указ про встановлення Дня Державного Прапора України, який святкується щороку 23 серпня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покоління Незалежних: якою бачать Україну її відомі ровесники? (Jerry Heil, Жан Беленюк, Стася Ровінська, Раміна Есхакзай, Lida Lee, Роман Сасанчин)

Привітання з Днем Незалежності України 

24 серпня 2021 року Україна святкує свій 30-й День Незалежності. З гордістю вітайте друзів з днем народження своєї держави та відправляйте святкові поздоровлення:

►Міцній Україна, процвітай! Нехай щасливим буде твій народ. Незалежна – ти! Не забувай! Гордою ходою завжди йди вперед! Нехай розвіє вітер над тобою хмари грозові, чорні, як ніч. Нехай мир буде, радість і спокій, а біди і печалі нехай йдуть геть!

►Вітаю з Днем Незалежності України й бажаю жити довго і щасливо у квітучій країні, з чудовим настроєм і з великим ентузіазмом, з безмірною любов'ю в серці та вічною любов'ю до Батьківщини.

►Дорогі українці! У цей святковий день хочеться побажати всім безхмарного неба та врожайних полів. За нашу історію під рідним прапором! Нехай дихається легко і вільно!

привітання з днем незалежності картинки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГрупа 1+1 media продовжує серію заходів та ініціатив, присвячених 30-й річниці Незалежності України

►Нехай свято Незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у ваш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир та любов! Міцного здоров'я, бадьорості духу, успіхів у всіх починаннях!

►У світі є лише одна країна, де дихається легко і вільно, сонечко світить яскравіше і розкішно цвіте бузок. Це земля Твоїх батьків, край Твого дитинства, де завжди відчуваєш себе вдома, – Твоя Україна. З Днем Незалежності! Прийми щирі вітання та слова підтримки й любові до рідної держави, заряджені синьо-жовтими квітами, які зараз так потрібні кожному з нас.

привітання з днем незалежності україни

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДо Дня Незалежності 1+1 покаже телеверсію унікального проєкту «Ковчег «Україна»

►Любіть Україну, як сонце любіть,
як вітер, і трави, і води...
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.

Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.
В. Сосюра

Новини по темі