До Дня Незалежності 1+1 покаже телеверсію унікального проєкту «Ковчег «Україна»

Концерт Ковчег Україна до Дня незалежності: коли та де відбудеться?
Lewin

До Дня Незалежності телеканал 1+1 покаже унікальний проєкт «Ковчег «Україна»: десять століть української музики в одному концерті».

Поділитися:

Концерт «Ковчег «Україна»: десять століть української музики в одному концерті» об'єднає фольклорну і класичну музику, національну культурну спадщину, образотворче мистецтво та новітні технології в одному перформансі.

На Михайлівській площі прозвучать понад 20 шедеврів української музичної спадщини, які  отримають нове, сучасне звучання. В шоу візьмуть участь Святослав Вакарчук, Джамала, Alina Pash, Юлія Саніна, Катерина Кухар, Олександр Стоянов та інші. Окрім того, спеціально до цієї події Сергій Жадан та гурт «ДахаБраха» написали пісню – легенду про Ноя на український лад.

Аліна Паш Ковчег

Концерт організований Міністерством культури та інформаційної політики і Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти, спільно з культурною платформою Ковчег «Україна», а виробництвом проєкту займається Big Entertainment Shows під керівництвом Володимира Завадюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У День Незалежності ТСН проведе святковий спецефір із Золотих Воріт у Києві

Володимир Завадюк зазначив:

Ми сподіваємось, що цей продукт матиме потенціал стати надбанням не одного покоління. «Ковчег» – мікс автентичної та сучасної культури, тому ми запропонували сучасним українським виконавцям переосмислити та познайомити глядачів із українськими творами різних епох у своїй інтерпретації. Спадщина українського фольклору багатогранна, і ми завжди прагнемо подати її у свіжому прочитанні за допомогою сучасних постановок та технологічних рішень.

У програмі концерту прозвучать архаїчні колядки, лемківська пісня набуде нового звучання разом із симфонічним оркестром, а класичний твір Володимира Івасюка відкриє українцям автора їхніх улюблених естрадних хітів з несподіваного боку.

Джамала Ковчег

Режисерками шоу стануть TRI Directions у складі Наталі Ровенської, Наталі Лисенкової і Марії Григоращенко, відомі за роботою над проєктами «Танці з зірками», «Голос країни», а також над номером Pink для Brit Awards. Сцена шоу буде побудована у формі корабля-ковчега з LED-екранами у формі кола. Окрім того, у концепт концерту інтегровані AR-ефекти доповненої реальності, які оживлять шедеври традиційного мистецтва України.

Юлія Саніна Ковчег

Автором і креативним продюсером проєкту є засновниця культурної платформи Ковчег «Україна» Ярина Винницька. Диригенткою стане Оксана Линів, яка входить у трійку найкращих диригенток сучасності. За її словами, цей проєкт  може мати велику роль для культури країни.

Оксана Линів говорить:

Ціле своє свідоме життя я думала, як бракує нам, щоб мистецтво стало нашим брендом, який буде промовляти поза нами в світі. І ось з цією метою ми створили Ковчег. Вірю у велику роль цього проекту для успіху культурної дипломатії України. Щоб співтворити новий людяний багатокультурний світ, маємо ще стільки дізнатись про себе і лише у такий спосіб гармонійно долучитись до багатоголосся світу.

Окрім того, організаторами підготовлена серія унікальних афіш, створена у співпраці зі стилістом Валерієм Топалом та етнографинею Марічкою Квіткою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал 1+1 покаже марафон проєктів до Дня Незалежності України

Дата трансляції стане відомою вже незабаром. Святкуй ювілей Незалежності разом з 1+1.

Довідка: концерт-подорож «Ковчег «Україна» – один із проєктів одноіменної культурної платформи Ковчег “Україна”. Метою платформи є створення знакових культурних продуктів, що поєднують традиційне і новаторське, архаїчне і сучасне, у таких секторах креативних індустрій як книговидання, музика, кіно, виставкова діяльність, освіта.

Фото: Lewin

Новини по темі