День Ольги 2021: коли відзначається день ангела Ольги і яка історія свята

День святої Ольги - коли відзначається і хто така княгиня Ольга
Рexels/Kaboompics

У липні за церковним календарем відзначається День святої Ольги. Коли день ангела Ольги, яка історія свята і з чим пов'язана його поява.

Поділитися:

День Ольги у 2021 році за церковним календарем відзначається 24 липня, в день смерті великої княгині. Вона увійшла в історію, як велика правителька, яка є засновницею християнства на Русі.

Іменини Ольги відзначаються 6 раз на рік — 10 лютого, 6 березня, 14 березня, 17 липня, 24 липня, 23 листопада.

24 липня — святкується день святої Ольги рівноапостольної, великої княгині Київської. У цей день можна вітати всіх жінок на ім'я Ольга з Днем ангела.

День святої Ольги: історія появи свята

Княгиня Ольга шанується православними християнами, бо завдяки їй на Русі з'явилося християнство. Вона була першим правителем, що прийняв в 954 році християнську віру. Хрещення відбувалося в Константинополі й, за історичними документами, хрещеним батьком став син імператора Костянтина — Роман ІІ. Після хрещення Ольгу назвали Оленою, що означає «свята», «освячена».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрологічний прогноз на найближчі п'ять днів: у четвер треба присвятити себе іншим людям, найкращі дні – вівторок та середа

Повернувшись до Києва з Константинополя Ольга почала будувати храми і знищувати язичницьку символіку. Саме завдяки княгині Ользі в Києві з'явився Софіївський собор, який спочатку був дерев'яним, а хрест був вирізаний з Животворного древа Господнього.

Княгиню Ольгу також вважають покровителькою матерів, вдів і всіх людей, прийнятих в християнство.

Новини по темі