День студента: 5 молодіжних фільмів, які надихають рухатися вперед

День студента: 5 молодіжних фільмів, які надихають рухатися вперед  | 1+1
Фото: Кадр із фільму «Усмішка Мони Лізи», 2003

На будь-який смак!

Поділитися:

Порція мотивації у потрібний момент здатна змінити світ. І кому, як не студентам, це відомо найкраще? Так, інколи ми забуваємо, заради чого ці всі старання, та легко можемо втрати запал до життя та навчання.

Аби з тобою такого не сталося, редакція 1plus1.ua підготувала добірку молодіжних фільмів, які надихнуть тебе на подвиги. Тож вмощуйся зручніше, і почнемо!

«Капітан фантастик», 2016

У головних ролях: Вігго Мортенсен та Френк Ланджелла

Стрічка оповідає історію батька-одинака на ім’я Бен Кеш та його шістьох дітей, які оселилися якомога далі від цивілізації десь на просторах штату Вашингтон. Чоловік давно зневірився в сучасній системі освіти та нормах моралі, тож навчає синів та доньок самостійно. Рідні дивакуватого сімейства не схвалюють їхні погляди на життя. Однак дивовижні навички та вміння дітлахів Кеш доводять – голова родина на вірному шляху.

«Мирний воїн», 2006

У головних ролях: Скотт Мекловіц, Нік Нолті, Емі Смарт

Головний герої стрічки – студент університету Берклі Ден Мілмен. Юнак – талановитий гімнаст, який відверто хизується своїми успіхами. Аж ось після невдалої поїздки на мотоциклі хлопець отримує серйозну травму, і всі його плани на блискуче майбутнє опиняються під загрозою. Та коли Ден вже починає втрачати останні краплі надії, на його шляху трапляється загадковий чоловік на ім’я Сократ. Незнайомець вражає надлюдськими рефлексами та здатністю миттєво опинятися на протилежному боці кімнати. За його словами, це – зовсім не магія. Просто потрібно повірити.

«Вільні письменники», 2007

У головних ролях: Гіларі Свонк та Патрік Демпсі

У центрі подій молода та неймовірно натхненна вчителька літератури. Вона потрапляє на роботу до школи у небезпечному районі американського міста Лонг Біч. Жінка налаштована на величні звершення, та натомість отримує клас складних підлітків. Цим юнакам та дівчатам годі й мріяти про світле майбутнє, про що вони всі добре знають. Між освіченим педагогом із заможної сім’ї та неповнолітніми членами вуличних банд пролягає прірва. Та крига скресає, коли їм вдається знайти спільне улюблене заняття.

«Білявка в законі», 2001

У головних ролях: Різ Візерспун, Люк Вілсон, Сельма Блер

Юна красуня Ел Вудз вважає своє життя ідеальним. Вона завжди у центрі уваги та в гарному настрої. І навіщо сумувати, якщо твій кавалер – найпопулярніший хлопець в університеті? Та виявляється, її коханий вважає Ел геть несерйозною і пориває з нею заради вступу до Гарварду. Так, дівчина вирішує, що настав час змінити своє життя. Та зміни чекають ще й на консервативний заклад освіти, адже туди вирушає з ніг до голови вбрана в рожеве білявка.

«Усмішка Мони Лізи», 2003

У головних ролях: Джулія Робертс, Крістен Данст, Меггі Джилленгол

Події розгортаються в Америці 1950-х років. Головна героїня стрічки – молода викладачка історії мистецтв Кетрін Вотсон, яка приїжджає на роботу до престижного жіночого коледжу. Вона в захваті від роботи та дуже поважає своїх студенток. Тож мимоволі прагне надихнути дівчат на більше – відстоювати власну думку та не боятися слухати своє серце. Вільнодумство Кетрін швидко створює їй проблеми з керівництвом. Та навряд чи це зможе похитнути її життєствердні переконання.

Більше цікавих кінодобірок знайдеш тут:

1. 

2. 

3. 

4. 

Новини по темі