Добірка фільмів українського виробництва на Київстар ТБ, що підкорили світового глядача

Добірка фільмів українського виробництва на Київстар ТБ

Сьогодні весь цивілізований світ солідарний з тим, що слово “Свобода” безпосередньо асоціюється з Україною.

Поділитися:

Незламний духом український народ став символом сміливості та вираженням найблагородніших місій людського життя. 

Історія становлення нашої нації, яка роками проходила випробування та лише загартовувала власну ідентичність, варта того, аби бути почутою на весь світ. Зокрема, вираженою в творах мистецтва і в кінематографі у тому числі. 

Платформа онлайн-телебачення Київстар ТБ підготувала добірку фільмів українського виробництва, що підкорили світового глядача. 

Тіні незабутих предків

Приклад беззаперечної перемоги добра над світовим злом — фільм рівня голлівудського блокбастера, що водночас просочений українською класикою. Карпатські ліси, які простягаються аж до самої Трансільванії, переповнені злими духами та дивовижними містичними істотами. Саме там дев'ять наймогутніших мольфарів утворили Коло Сили, щоб утримувати рівновагу темних сил. За допомогою давнього обряду вони полонили всіх карпатських духів у Книгу Тіней, затаврувавши її магічною Зґардою. Але через неуважність наймолодшого з магів, одному з древніх духів вдалося причаїтися та почати жорстоке полювання за магічною срібною монетою, яка є єдиним ключем до Книги… 

Над фільмом працював режисер Любомир Левицький, актори Дмитро Ступка та Павло Лі, який віддав своє життя за Україну в жорстокому бою за Ірпінь.

Подивитися фільм можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільми про історію України, які варто подивитися: добірка із 8 кінострічок у вільному доступі

Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас»‎

Сюжет розгортається навколо страшних подій нашої країни, у серпні 2014 року. Військова драма заснована на реальних історіях ветеранів-добровольців. Командир штурмової групи батальйону «Донбас» Тарас Костанчук з позивним Бішут отримує тяжкі поранення в боях за Іловайськ. Він не має змоги пересуватись на рівні зі здоровими бійцями й залишається в наповненому ворожими військами місті. Бішут виживає завдяки допомозі місцевих жителів, які переховують та дбають про нього. Тим часом військового розшукує російський офіцер Рунков, окупаційний комендант Іловайська, для якого ця війна перетворилася на особисту трагедію. Він жадає жорстокої помсти, але навіть не здогадується, що сам опинився у пастці. 

Подивитися фільм можна тут.

Захар Беркут

Історична драма «Захар Беркут» – це екранізація однойменного твору Івана Франка очима режисерів Ахтема Сейтаблаєва та Джона Вінна.  У фільмі зображені події 1241 року, що відбувалися на території України. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до величних Карпатських гір, військо зупиняється біля їхнього підніжжя. Проте вночі кілька місцевих мисливців, брати Беркути, потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед жителів, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити запеклого ворога.

Подивитися фільм можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТелеканал 1+1 запустив проєкт «Реальна історія» на відеоплатформі YouTube

Війна химер

Документальна історія, що межує із відвертими почуттями, відзнята її безпосередніми учасниками. Режисер стрічки Анастасія Старожицька зі своїм хлопцем, бійцем Валерієм Лавреновим, знімають, що відбувається з ними. Він був добровольцем на фронті, але потрапив у Іловайський котел, втративши своїх найближчих побратимів-солдатів. А вона вирушила до коханого у зруйноване місто одразу після страшної битви. Намагаючись зрозуміти сутність війни та любові, обоє щиро розповідають одне одному, що відчувають під час російсько-української війни, спроби жити разом і нової, вже спільної подорожі на лінію вогню.

Подивитися фільм можна тут.

Ціна правди

Валлійського журналіста Гарета Джонса завжди тягнуло до найнебезпечніших людей на цій планеті. Він уже брав інтерв'ю в самого Гітлера, а у 30-і роках XX століття мріяв про інтерв'ю з Йосипом Сталіним. Для цього хлопець прилетів до Москви та готовий усіма можливими способами досягти своєї мети. Пробувши якийсь час у СРСР, Гарет познайомився з ще однією журналісткою на ім'я Ада Брукс. Вона йому й відкрила очі на той світ, який вважається радянською утопією – цинічні репресії, вбивства, цензура та Голодомор. Тоді Гарет іде на найризикованіший крок у своєму житті – він пише статтю про трагедію українського народу, яка викриває сталінський режим. Радянські спецслужби шукають спосіб, щоб журналіст замовк, а щемлива публікація надихає письменника Джорджа Орвелла на написання книги «Колгосп тварин».

Подивитися фільм можна тут.

Сторожова застава

Через сонячне затемнення активується магічний портал і звичайний хлопчина Вітько опиняється в минулому. Він потрапляє в часи богатирів, магії, відважних воїнів і підступних чаклунів. У його руках чарівний камінь, що дає могутню силу, поруч – легендарні богатирі, про яких він читав у книгах, а проти них – чорна магія і ціла армія на чолі з гігантським кам'яним монстром. Але підступне зло навіть не уявляло, що зіткнеться з небаченою сміливістю хлопчика, і тепер саме від нього залежить перемога світла над темрявою.  

Подивитися фільм можна тут.

Гуцулка Ксеня

Батько-мільйонер Микола Данилюк, американець українського походження, відчуває, що його вік доходить кінця. Він склав заповіт: один мільйон доларів піде його сину Ярославу лише за однієї умови – хлопець має одружитися з українською дівчиною. Тож Яро вирушає на пошуки свого щастя у далеку заокеанську країну, щоб виконати настанову рідної людини. Найкраще місце для цього, звичайно ж, Карпати, де навколо лише істинні українки. Він знайомиться з великою кількістю дівчат, але по-справжньому полонити його серце змогла лише гуцулка на ім’я Ксеня. 

Подивитися фільм можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк московія привласнила собі назву «Русь»: історичні факти у фільмі «Україна. Повернення своєї історії»

Поводир

Події розгортаються під час одного з найважчих періодів української історії – у 30-х роках минулого століття. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в акторку Ольгу Левицьку, на яку давно має плани червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів незрячий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії та руйнування людських життів. Фільм про кохання, вірність, підлість і зраду, у найкращих традиціях голлівудського кіно. Знято за реальними фактами та свідченнями.

Подивитися фільм можна тут.

Той, хто пройшов крізь вогонь

Коли радянський льотчик Іван Додока втік з німецького полону, він був звинувачений у державній зраді й засланий в сталінські табори. Завдяки щасливому збігу обставин, йому вдалося вирватися на свободу. На нього починається полювання, що позбавляє чоловіка надії на зустріч з коханою, і, зрештою, самої Батьківщини... Заснована на реальних подіях, ця історія веде глядача через ряд пригод, що перетворюють Героя Радянського союзу у в'язня ГУЛАГу, а згодом переносять його до індіанського племені в Канаді. Там Іван отримує своє нове ім'я – Тойхтопройшовкрізьвогонь.

Подивитися фільм можна тут.

Новини по темі