Дружини бійців полку "Азов" зустрілися з Папою Римським у Ватикані

Дружини бійців Азову зустрілися з Папою Римським

Катерина Прокопенко та Юлія Федосюк зустрілися у Ватикані з Папою Римським Франциском

Поділитися:

Дружини бійців полку «Азов» Катерина Прокопенко та Юлія Федосюк зустрілися у Ватикані з Папою Римським Франциском. Про це повідомляє Corriere della Sera. Під час щотижневої загальної аудієнції дружини бійців передали понтифіку два листи та кілька фотографій. Адресант одного з листів – предстоятель української православної церкви Онуфрій, а інший лист написали самі дружини. Після цього жінки отримали несподіване запрошення на зустріч з Папою Римським.

ЧИТАТЕ ТАКОЖ: Папа Римський під час молитви розгорнув український прапор із Бучі та засудив звірства росіян

«Ми просимо Папу та Онуфрія стати третьою стороною. Ми сподіваємося, що буде створено безпечні коридори для їх евакуації до третьої країни. Папа промовив із нами майже п'ять хвилин. Він сказав нам, що знає про ситуацію, і що він молитиметься за них і що він зробить усе можливе», — розповіли дружини бійців після зустрічі з Папою Римським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський Франциск звернувся українською: "Прошу вас, не звикаймо до війни та насильства"

Описуючи весь жах ситуації на Азовсталі, дружина офіцера Арсенія Федосюка розказала Папі Римському Франциску, що її чоловік вже попросив її знайти статтю про те, як жити без води якомога довше:

"Сподіватимемося, що ця зустріч дасть нам шанс врятувати їхнє життя".

Папа Римський з перших днів війни, яку розпочала росія, активно підтримує Україну. На другий день війни, 25 лютого, стало відомо про  безпрецедентний випадок — понтифік пішов у російське посольство, щоб "висловити свою стурбованість війною", яку рф веде проти України. Пізніше Папа Римський Франциск на загальній аудієнції розгорнув український прапор, привезений з Бучі та закликав молитися за припинення війни в Україні. Він також зустрічався з українськими дітьми та вітав їх з Великоднем.

Дружина бійця полку "Азов" Юлія Федосюк на своїй сторінці в Instagram розповіла прозустріч з Папою Римським Франциском:

"Всі дороги ведуть до Риму. Я та Катерина Прокопенко, дружина командира полку А., зустрілися з Папою Франциском, щоб просити у нього допомоги у порятунку військового гарнізону на Азовсталі. Поділилися, за яких умов існують українські військові у Маріуполі: без води, без їжі, без ліків, без засобів гігієни. Розповіли, скільки серед них поранених та вбитих. Попросили Папу приїхати в Україну та стати гарантом безпечного виходу українських військовослужбовців на територію України чи третьої держави. Папа кивав, Папа молився".

Новини по темі