Джоан Роулінг виклала Гаррі Поттера українською мовою для безкоштовного читання

Джоан Роулінг виклала у вільний доступ електронні книги про Гаррі Поттера українською

Українські видання книг про Гаррі Поттера тепер доступні для читання онлайн

Поділитися:

Британська письменниця Джоан Роулінг виклала у вільний доступ електронні книги про Гаррі Поттера, які вийшли українською мовою, для безкоштовного читання. Йдеться про книжки, які були видані в Україні у видавництві "А-ба-ба-га-ла-ма-га".

"Коли почалося вторгнення в Україну, наша команда була шокована тим, який вплив це має на безліч людей. Нам, як і всім іншим, хотілося надати хоча б якусь допомогу. Тому ми намагаємося надати безкоштовний доступ до електронних книг про Гаррі Поттера всім, хто постраждав від конфлікту.

Раніше ми не публікували цифрові видання українською мовою, тому у нас виникли деякі труднощі. Проте завдяки винахідливості наших команд, а також доброзичливості та підтримці українського видавництва A-ba-ba-ha-la-ma-ha, нам вдалось зробити ці історії безкоштовними для україномовних користувачів. Книги доступні з більшості пристроїв, підключених до інтернету, на сайті.

Тепер всі охочі можуть безкоштовно прочитати кнжки на сайті Pottermore Publishing, де є всі 7 частин "Гаррі Поттера". Наразі доступні для читання електронні варіанти лише перших трьох частин: "Гаррі Поттер і філософський камінь, "Гаррі Поттер і Таємна кімната" та "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану". Невдовзі обіцяють додати інші 4 частини "Поттеріани". Джоан Роулінг на своїй сторінці у Twitter, відповідаючи на одну із подяк, додала хештег #SlavaUkraini та два сердечки: блакитного та жовтого кольорів.

Наразі ми почали завантажувати тексти книг, які можна прочитати тут. Ми будемо співпрацювати з благодійною організацією Джоан Роулінг Lumos та з іншими організаціями, щоб розповсюдити інформацію про таку можливість. Якщо ви знаєте когось, хто зацікавиться цими книгами, будь ласка, приєднуйтесь до нас та поширюйте цю інформацію.

Ми щиро дякуємо всім, хто допомагав нам, і висловлюємо співчуття тим, на кого вплинув конфлікт в Україні. Ми сподіваємося, що доступність цих книг допоможе привнести трохи світла у життя людей, які зараз переживають найтемніші часи.

Команда Pottermore Publishing".

Нагадаємо, на початку березня Джоан Роулінг передала 1 млн фунтів стерлінгів на допомогу українським дітям, що постраждали через війну, яку росія розв’язала проти України.

Новини по темі