Єлизавету II одягнули в українське вбрання

Єлизавета II приміряла українське вбрання - і їй личить
Фото: GettyImages

Королева в ньому дуже стильна!

Поділитися:

Усе частіше всесвітньо відомі зірки обирають одяг та аксесуари та зачаровують образами у вишиванках. Тим часом колажистка Аліна Пономаренко пофантазувала над тим, як можна інтегрувати елементи українського традиційного одягу в образи Єлизавети ІІ, Міли Куніс, Раяна Гослінга, Раяна Рейнольдса, Генрі Кавілла та Річарда Меддена.

«Одягати» знаменитостей в українське вбрання дівчина почала ще минулого року – до Дня Незалежності України – та охоче продовжує розпочату.

«Деякі світові зірки ще не встигли продемонструвати українське вбрання на собі. Проте ніхто нам не забороняє робити це хоча б віртуально», — вважає Аліна Пономаренко.

Раян Гослінг

Генрі Кавілл

Раян Рейнольдс

Річард Медден

У створенні колажів вона використала матеріали, відзняті командою Українського Інституту Історії Моди. А втілити «українські образи» для королеви Великої Британії Єлизавети II та голлівудської акторки з українським корінням Міли Куніс їй допоміг бренд ETNODIM.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку нову страву обожнює Єлизавета II

Єлизавета ІІ

Міла Куніс

«Тішуся, що представники іноземних видань також реагують на ці колажі та публікують їх у себе в соцмережах. Так нещодавно зробив головний редактор британського журналу GQ Ділан Джонс. Цим я не хизуюся, а хочу сказати, що використання українського одягу в творчості популяризує нашу культуру. Можливо, таке представлення нашого традиційного вбрання приверне більше уваги самих українців та стане поштовхом для досліджень історії одягу України», — поділилася з 1plus1.ua арт-колажистка.

Новини по темі