Греммі 2022: з потужним номером на підтримку України виступили Джон Ледженд, Міка Ньютон, Сюзанна Іглідан та Любов Якимчук (відео)

Світова підтримка України: на сцені Греммі номер-молитва за українських біженців (відео)
Getty Images

На сцені Grammy оскароносний Джон Ледженд виконав пісню FREE на підтримку України. У номері брали участь Міка Ньютон, Сюзанна Іглідан та Любов Якимчук.

Поділитися:

В ніч з 3 на 4 квітня у Лас-Вегасі пройшла 64-та щорічна церемонія однієї з найбільш престижних музичних премій у світі Grammy. Гремі-2022 відзначилася потужною підтримкою України: спочатку на церемонії показали відеозвернення Володимира Зеленського, а потім на сцені глядачі спостерігали потужний номер на підтримку нашої країни на пісню FREE оскароносного Джона Ледженда.

ГремміФОТО: скріншот Instagram/johnlegend

Володар премій "Оскар", "Греммі", "Тоні" та "Еммі", американський співак та автор пісень Джон Ледженд (John Legend) виконав на сцені Гремі-2022 свою композицію FREE разом з українською співачкою Мікою Ньютон.

Міка Ньютон ГремміФОТО: Getty Images

Цей номер було виконано під власний акомпонемент Джона Ледженда та української бандуристки Сюзанни Іглідан. Після пісні в цьому номері пролунали вірші англійською мовою, які зачитала їхня авторка Любов Якимчук, коли за її спиною на великому екрані транслювалися кадри з українськими біженцями, які змушені були покинути свої домівки через війну з росією.

ГремміФОТО: скріншот Instagram/johnlegend

Дивіться, як це було:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Кухар у фіналі «Кармен-сюїти» вийшла на сцену з прапором України: «Захоплююсь нашими людьми»

У своєму Instagram Джон Ледженд написав:

"Це була честь сьогодні ввечері виступити з FREE разом із Любою Якимчук, Сюзанною Іглідан, Мікою Ньютон та нашим неймовірним хором. FREE був натхненний гімнами моїх поневолених і пригноблених афроамериканських предків. FREE – це молитва за мир у всьому світі. За біженців будь-якої національності, релігії та кольору шкіри, які прагнуть безпечного місця для життя та процвітання. Я написав FREE, коли бачив жахливі образи безглуздого, жорстокого вторгнення в Україну режиму без морального виправдання, без права вбивати, панувати та підкорювати український народ. Я знаю, що не можу закінчити жодну війну піснею, але я повинен був написати цю пісню як свою молитву, свій внесок у хор голосів, які закликають до миру і свободи для всіх людей".

ГремміФОТО: скріншот Instagram/johnlegend

Новини по темі