Як загинув головний актор, та що стало джерелом натхнення для створення стрічки: невідомі факти про "Форсаж"

Цікаві та неймовірні факти про фільми "Форсаж"
Getty Images

Розповідаємо цікаві факти та невідомі деталі про популярну франшизу "Форсаж", а також де її можна подивитися.

Поділитися:

23 роки та 10 фільмів по тому "Форсаж" продовжує бути однією з найпопулярніших кінофраншиз. Запаморочливі перегони, каскадерські трюки та щира історія про сім'ю та дружбу завоювали серця глядачів по всьому світу. Пропонуємо дізнатися кілька цікавих фактів про улюблену серію фільмів, дві частини якої покажуть уже цієї п'ятниці з 20:00 на "1+1 Україна".

Форсаж: цікаві факти 

► Уся франшиза заснована на журнальній статті

Франшиза "Форсаж" бере свій початок у неочікуваному джерелі — статті під назвою "Racer X" з травневого випуску журналу VIBE за 1998 рік. У ній розповідають про вуличних перегонників Нью-Йорка на ранніх стадіях хвилі японського тюнінгу, який тоді ще не був дуже популярним.

► Головний актор загинув у автомобільній аварії

Трагічна паралель з фільмом сталася в житті Пола Вокере, виконавця роля Браяна О'Коннера. Вокер їхав пасажиром у Porsche Carrera GT, за кермом якого був його друг Роджер Родас. Родас мав спеціальну ліцензію автоперегонника. Як встановила експертиза, він значно перевищив ліміт швидкості — 160 км/год замість встановленого місцевого ліміту в 72 км/год. Саме тоді у розпалі були зйомки 7-го фільму франшизи. 

форсаж

Фото: IMDb

► Акторки, що зіграли майстерних гонщиць, не мали водійських прав

Для того, щоб створити реалістичне відчуття світу, який обертається навколо автомобілів, у фільмі багато акторів виконували власні трюки за кермом. Цікаво, що деяким акторам навіть не було дозволено легально керувати автомобілем, коли вони проходили кастинг на роль у фільмі. Джордана Брюстер (Мія) і Мішель Родрігес (Летті) зізналися, що не мали водійських прав до того, як отримали ролі.

► Найважливіша любовна лінія франшизи не була в оригінальному задумі

Мабуть, найважливішими стосунками в усіх фільмах "Форсажу" були стосунки між Домініком і Летті. У їхніх стосунках було багато злетів і падінь, але саме вони стали основою наступних фільмів. Як не дивно, цього роману спочатку не було у фільмі. Творці пояснили вирішили додати його після того, як Мішель Родрігес отримала роль, щоб дати їй більше можливостей.

Команда фільму вмовляла пересічних американців перефарбувати свої будинки

Режисер "Форсажу" хотів зробити світ автомобілів і перегонів чимось справді особливим на тлі решти світу навколо. Для цього під час зйомок інколи просили господарів місцевих будинків, які з'являться в кадрі з машинами, пофарбувати свої оселі у більш приглушені кольори, щоб барвисті автомобілі більше виділялися.

форсаж

Фото: скриншот з фільму "Форсаж"

Про що фільми "Форсаж"

Молодий поліцейський Браян О'Коннер (Пол Уокер) під прикриттям впроваджується в банду нелегальних перегонників, очолювану Домініком Торетто (Він Дізель). Його мета - розкрити групу злочинців, які організовують серію зухвалих пограбувань.

Браян зближується з Домініком та його командою, знаходячи нових друзів та захоплення у світі швидких машин. Проте, чим глибше він занурюється у цей світ, тим складніше стає йому розрізнити грань між добром і злом, а також втримати свою справжню ідентичність.

форсаж

Getty Images

Дивіться "Потрійний Форсаж: Токійський дрифт" та "Форсаж-4" вже цієї п'ятниці о 20:00 та 22:05 на «1+1 Україна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі