Хто отримав Оскар: В Лос-Анджелесі обрали найкращих

Про очікувані перемоги та здивування цьогорічної церемонії Оскар.

Поділитися:

Сьогодні вночі в США роздали Оскари – найкращим фільмом року став Форма води. Фільм також забрав статуетки у номінаціях Найкращий режисер і Найкраща робота художника-постановника. Загалом кінострічка отримала чотири оскари: дизайн, композитор, режисер та найкращий фільм.

Оскара за найкраще виконання головної чоловічої ролі здобув Гарі Олдман. Кіноакадеміки оцінили його перевтілення в Уінстона Черчіля у фільмі Темні часи.

За Найкращу чоловічу роль другого плана премією відзначили  Сема Роквелла – він зіграв у фільмі Три білборда на кордоні Еббінга, Міссурі.

Одна з найбільших інтриг вечора – хто ж з акторок поїде додому в статусі лауреатки Оскара – вирішилася на користь Френсіс Макдорманд. Критиків та академіків також вразила її гра у фільмі Три  білборда.

За Найкращу жіночу роль другого плана премією відзначили Еллісон Дженні за роль у драмі Я, Тоня.

Серед фільмів іноземною мовою найбільш вірогіднішими претендентами на перемогу вважали драму Нелюбов Андрія Звягінцева (Росія) та сатиричну драму Квадрат Рубена Естлунда (Швеція). Ці дві стрічки вже змагалися у Каннах минулого року – швецька картина здобула Золоту пальмову гілку, а стрічку Звягінцева відзначили Призом жюрі. На Оскарі ж переміг фільм Фантастична жінка про долю офіціантки-транссексуала Марини.

Найкращим мультфільмом назвали Коко.​ 

Новини по темі