Інститут кольору Pantone обрав колір 2022 року: вражаючий відтінок

Колір нового 2022 року від Інституту кольору Pantone
Pexels/Leticia Ribeiro

На їх думку, цей відтінок є допитливим та інтригуючим, а також оживляє творчий дух.

Поділитися:

Інститут кольору Pantone обрав новий колір 2022 року. Він вважає, що саме PANTONE 17-3938 Very Peri демонструє безтурботну впевненість та сміливу цікавість. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трендові светри зими 2021-2022 (поради дизайнера Андре Тана)

Як розповів Інститут, процес вибору кольору року вимагає ретельного аналізу тенденцій. Експерти Pantone для пошуку відтінків можуть аналізувати індустрію розваг і виробництво фільмів, мистецтво та нових художників, моду, усі сфери дизайну, популярні туристичні напрямки та соціально-економічні умови. Вплив також можуть мати нові технології, матеріали, текстури, соціальні мережі та навіть спортивні події, які привертають увагу всього світу. 

В описі PANTONE 17-3938 Very Peri сказано, що він складається з синіх і фіолетово-червоних відтінків. Відтінок демонструє життєрадісний настрій та динамічну присутність, яка заохочує сміливу творчість та самовираження. За словами авторів, цей колір представляє майбутнє у новому світлі, допомагає нам прийняти змінений ландшафт можливостей та відкриває нове бачення життя.

Very Peri ФОТО: pantone.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які штани будуть в тренді цього сезону 2021-2022 та як правильно добирати нижній одяг за типом фігури? (поради дизайнера)

Вперше за 23 роки колір було створено на основі цифрових технологій самостійно, а не обрано з уже наявних відтінків. Літріс Айсман, виконавча директорка Інституту кольору Pantone, сказала:

Коли ми виходимо з інтенсивного періоду ізоляції, наші уявлення та стандарти змінюються, а наше фізичне та цифрове життя зливаються по-новому. Цифровий дизайн допомагає нам розширити межі реальності, відкриваючи двері в динамічний віртуальний світ, де ми можемо досліджувати та створювати нові кольорові можливості. PANTONE 17-3938 Very Peri ілюструє злиття сучасного життя та те, як колірні тенденції в цифровому світі проявляються у фізичному світі й навпаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біла сорочка: як вибрати ту, що не мнеться та пасує до типу фігури (корисні поради від дизайнерки)

Лорі Прессман, віцепрезидентка Інститут кольору Pantone, зазначила:

Оскільки суспільство продовжує усвідомлювати, що колір є важливою формою спілкування та способом виражати та впливати на ідеї та емоції, залучати та спілкуватися, складність цього нового синього відтінку з червоно-фіолетовим присмаком наголошує на величезних можливостях, які відкриваються перед нами.

Сукні взимку: як підібрати образи, в яких комфортно в холодну пору року? Дивіться сюжет з дизайнером Андре Таном:

 

Новини по темі