Kalush Orchestra після другої репетиції прокоментували прогнози про перемогу на Євробаченні 2022

Kalush Orchestra після другої репетиції прокоментували прогнози про перемогу на Євробаченні 2022

Гурт дав відповідь на питання про те, що війна вирішально вплине на голосування глядачів під час пісенного конкурсу.

Поділитися:

Вже 10 травня відбудеться перший півфінал головного пісенного конкурсу року «Євробачення 2022». Україну представлятиме гурт Kalush Orchestra, який виступатиме під номером 6 з піснею Stefania. Українцям букмекери пророкують впевнену перемогу на цьогорічному конкурсі — з відривом у більше ніж 40%. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВиступ України на Євробаченні 2022: текст пісні Kalush Orchestra "Stefania"

Сьогодні у італійському Турині, що приймає Євробачення 2022 відбулася друга репетиція учасників, після якої конкурсанти дали прес-конференції. Звісно, чимало запитань до Kalush Orchestra були пов'язані з війною в Україні, яку 24 лютого повномасштабно та відкрито розпочала росія. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЗакулісся "Євробачення": як відбувається підготовка до масштабного пісенного конкурсу (розповів Тімур Мірошниченко)

Одне із запитань преси стосувалося впливу війни в нашій країні на результати голосування, а саме чи не стане саме це вирішальним моментом у пісенному конкурсі. 

"Так, багато людей нам пророкують перемогу, і букмекери ставлять на перше місце. Але ще до початку війни ми були на 5-му місці і це свідчить про те, що наша українська пісня українською мовою до вподоби європейцям. 

Наша ціль, щоб українська музика була популярна не тільки в Україні, а й у всьому світі. І "Євробачення" — це хороша платформа для цього. Повторюся, що нашу пісню чули ще до початку війни, її високо оцінили букмекери, і було багато реакцій було на неї. І велика імовірність, що завдяки війні ще більше людей почули цю пісню і ще більше вона їм сподобалася. Велика надія, що коли ми виступимо, ще більше людей звернуть увагу на українську музику", — прокоментував фронтмен гурту. 

Олег Псюк також підкреслив, що пісня Stefania була написана до війни і вона передовсім про маму. Війна, за словами фронтмена гурту Kalush Orchestra, надала їй нових значень: 

"Багато людей сумують за своїми матерями або ж сприймають як про "Україну-мати". Ми маємо надію, що ця пісня стане близькою для всіх".

Материнські руки як захист стануть одним із символічних елементів номеру гурту. 

Новини по темі