Kalush Orchestra: все про гурт (імена учасників, історія створення, найпопулярніші й найкращі пісні)

Гурт Kalush Orchestra: імена учасників, історія створення, найпопулярніші й найкращі пісні
Максим Фесенко

Гурт Kalush Orchestrа, які будуть представляти Україну на "Євробаченні": що відомо про групу?

Поділитися:

Цьогоріч Україну на "Євробаченні" у Турині представлятиме гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania". Її слухають та обожнюють мільйони українців. Колективу пророкують перемогу на конкурсі з ймовірністю 41%! Раніше букмекери прогнозували перемогу України з коефіцієнтом майже вдвічі меншим, ніж зараз. Читайте усі деталі про цьогорічних представників України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення 2022: перша репетиція Kalush Orchestra в Італії та нові костюми (відео)

Kalush Orchestrа: історія гурту

Група Kalush

Учасники: Олег Псюк — засновник і соліст, Ігор Діденчук — мультиінструменталіст, МС Килиммен, та бек вокаліст Джонні Дивний.

Гурт Kalush заснований 2019 року Олегом Псюком. Він був названий на честь Калуша, рідного міста Олега Івано-Франківської області. Перший кліп гурту був на пісню «Не маринуй» та випущений на їхньому офіційному каналі YouTube 17 жовтня 2019 року. Кліп був знятий на вулицях Калуша, і напередодні виходу реперша Аlyona Аlyona анонсувала його на своїй сторінці в Instagram.

Після виходу у листопаді 2019 другого кліпу «Ти гониш» гурт Kalush підписав угоду про співробітництво з американським хіп-хоп лейблом Def Jam. 6 грудня 2019 гурт взяв участь у концерті Аlyona Аlyona, де виконав власні пісні «Не маринуй», «Ти гониш», а також спільну з реперкою пісню «Гори». Вже 9 грудня було випущене відео на «Гори». За 12 днів відео набрало 1,2 мільйона переглядів на YouTube.

Крім Аlyona Аlyona, за весь час Kalush мав співпрацю з такими артистами, як YARMAK, Христина Соловій, Skofka, Jerry Heil, гурт "Океан Ельзи", Tember Blanche тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kalush Orchestra та Jerry Heil присвятили пісню-подяку Анджеліні Джолі за візит до України під час війни та закликали голлівудську зірку бути ангелом миру для нас (відео)

19 лютого 2021 року з'явився дебютний альбом гурту під назвою «HOTIN», а 23 липня того ж року Kalush спільно з репером Skofka випустили свій другий альбом під назвою «ЙО-ЙО».

КАЛУШ ФОТО: Instagram/kalush.official

Гурт Kalush Orchestra

У 2021 році Kalush оголосили про запуск паралельного проєкту — Kalush Orchestra. У цьому проєкті виконавці роблять акцент на реп із фольклорними мотивами та українську автентику. До основного складу учасників Kalush додалися мультиінструменталісти Тимофій Музичук і Віталій Дужик. 

12 лютого 2022 року Kalush Orchestra змагався за право представляти Україну на пісенному конкурсі "Євробачення-2022" з піснею "Stefania". У фіналі Нацвідбору гурт посів друге місце із 14 балами (6 від журі та 8 від глядачів), проте отримав шанс представляти країну на конкурсі через дискваліфікацію фіналістки Аліни Паш.

У зв'язку з війною були вагання, чи поїде Kalush Orchestra представляти Україну в Турин, проте нещодавно все ж було вирішено, що вони поїдуть до Італії особисто та заспівають "Stefania" зі сцени. У зв'язку з тим, що Джоні Дивний залишився в Україні боронити країну, колишній фронтмен гурту «Сальто назад» Саша Таб замінив бек-вокаліста. Саме він виступатиме на "Євробаченні". Гурт вже побував у Європі, де давали благодійні концерти, а також акустично співав у місті-герої Ірпені. Віримо в перемогу наших представників на цьогорічному "Євробаченні"!

Kalush Orchestra ФОТО: Instagram/kalush.official

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я хотів би назвати її піснею нашої перемоги", — соліст гурту Kalush Orchestra в інтерв'ю ЖВЛ про секрет успіху хіта "Stefania"

Kalush Orchestrа: найкращі та найпопулярніші пісні

  • «Гори (feat. Аlyona Аlyona)» (2019)
  • «Вайб (Vibe)» (2020)
  • «Зорi» (2020)
  • «Вода (feat. Аlyona Аlyona)» (2020)
  • «Otaman (feat. Skofka)» (2020)
  • «Ти мала не думала (feat. PAUCHEK)» (2021)
  • «Додому (feat. Skofka)» (2021)
  • «Таксі (feat. Христина Соловій)» (2021)
  • «Хвилі (feat. Jerry Heil)» (2021)
  • «Перемога (feat. Океан Ельзи)» (2021)
  • «Мала в 19» (2021)
  • «Майбутність (feat. Артем Пивоваров)» (2022)
  • «Stefania» (2022)
  • «Штомбер Вомбер» (2021)

Послухайте пісню "Stefania", з якою Kalush Orchestra представлятиме цьогоріч Україну на "Євробаченні":

Новини по темі