Закулісся "Євробачення": як відбувається підготовка до масштабного пісенного конкурсу (розповів Тімур Мірошниченко)

Сніданок з 1+1
06:30
Як відбувається підготовка до "Євробачення" (розповів Тімур Мірошниченко)

Тімур Мірошниченко розповів, як відбувається підготовка до "Євробачення".

Поділитися:

Минули вже дві репетиції головного пісенного конкурсу Європи "Євробачення-2022". Представники України Kalush Orchectra із завмиранням серця чекають на перший півфінал. На жаль, процес підготовки до конкурсу неможливо побачити з телеекранів проте "Сніданку з 1+1" розповів деталі ведучий "Твого дня" й за сумісництвом коментатор "Євробачення" й ведучий Національного відбору Тімур Мірошниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kalush Orchestra провели другу репетицію на сцені Євробачення 2022 у Турині: відкрилися невідомі раніше графічні фрагменти номеру (відео)

Цьогоріч 35 учасників "Євробачення" представлятимуть свої країни у місті шоколаду та пекучого сонця — італійському Турині. Обирають місто, яке прийматиме "Євробачення" особливо ретельно: серед основних вимог — близькість до аеропорту, велика кількість готелів та, звісно ж, площа самої арени для проведення шоу. Тімур зазначив:

Це має бути закрита арена з кондиціонуванням, підтримуванням правильної вологості. Кількість місць теж має значення: необхідно, щоб окрім самої арени, у пішій доступності було місце, де розмістити 1500 журналістів.

Також важливим є те, що ця локація має бути вільна протягом 5-7 тижнів, і "Пала-Альпітур", найбільша спортивна арена Італії, виборола право приймати конкурс цьогоріч.

В учасників "Євробачення" є дві великі репетиції на сцені. Кожен з музикантів може по пів години прогнати конкурсний трек, а головне — внести технічні правки. Технічні працівники відповідають за все, що відбувається на сцені й в кадрі. Тому задля ідеальної картинки вони працюють навіть вночі. Тімур Мірошниченко розповів:

На "Євробаченні" нема такого поняття, як "крок ліворуч — крок праворуч" — на ньому прописане все. В операторів є посекундний план. Стоїть "старший" із секундоміром. Стартують, репетирують. Зайняло це 32 секунди — бракують, адже має бути чітко 30 секунд. Починають заново, допоки це не займатиме 30 секунд.

Ведучий також розказав, що коли коментатори розповідають про те, хто буде виступати наступним, на телеекрані видно "посткарди". Проте в цей час на сцені сотні людей, які як мурахи за 30 секунд мають винести декорації попереднього учасника та внести наступні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення 2022: короткі фрагменти всіх 40 пісень учасників (відео)

Голосування на "Євробаченні" відбувається двома способами: обирають фаворита глядачі та журі. Причому імена останніх не розголошують до та під час конкурсу. Чому? Тімур пояснив:

Можливо, вже після ефіру, коли ми остаточно знаємо результати й переможця, можна оголосити. Це, звісно, зроблено, в першу чергу для того, щоб не було зовнішнього впливу на рішення цих членів журі.

Цьогоріч Україну на "Євробаченні" у Турині представлятиме гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania". Її слухають та обожнюють мільйони українців. Колективу вже пророкують перемогу на конкурсі з ймовірністю 41%! Раніше букмекери прогнозували перемогу України з коефіцієнтом майже вдвічі меншим, ніж зараз. Віримо у перемогу на пісенному конкурсі!

Дивіться сюжет:

Новини по темі