Катерина Осадча отримала відзнаку за спільний проєкт з 1+1 з пошуку зниклих "Знайти своїх"

Катерину Осадчу нагородили за проєкт з пошуку зниклих "Знайти своїх"
Instagram/kosadcha

Ведучу Катерину Осадчу нагородили за допомогу в пошуку зниклих українців під час війни.

Поділитися:

З початком повномасштабного вторгнення росії Катерина Осадча разом з 1+1 заснувала проєкт з пошуку зниклих під назвою "Знайти своїх". Нещодавно ведучу нагородила Національна поліція, а тепер вона отримала відзнаку за свій внесок в захист прав українців від Омбудсмана з прав людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знайти своїх" на 1+1: Катерина Осадча розповіла про утримання полонених в Оленівський колонії

Про це розповіла Катерина Осадча в Instagram. За її словами, проєкт "Знайти своїх" сьогодні знаходиться на шляху до реалізації вирішення проблеми цивільних заручників, які знаходяться в росії.

"Зараз по різним підрахункам окупанти тримають більше 3000 цивільних заручників, про більшість не відомо навіть чи живі вони… Я постійно спілкуюсь з родинами і з тими, хто вийшов з полону і це жахлива несправедливість і абсолютні порушення всіх норм. Так, ми розуміємо, що маємо справу з нелюдами, але я не можу звикнути до все нових жахів. Дякую офісу Омбудсмана з прав людей і особисто Дмитру Лубінцю за швидке реагування, за те, що завжди на зв‘язку, за відкритість до діалогу з усіма учасниками процесу. Ця відзнака нашої роботи до Дня захисту прав людей — це відзнака для всієї команди, що ось вже 9 місяців вірить в те, що ми обов’язково всіх знайдемо і повернемо!
Дякую за цю увагу і дякую за довіру", — прокоментувала нагороду та діяльність проєкту.

"Знайти своїх" —це масштабний соціальний проєкт Катерини Осадчої та телеканалу 1+1, який допомагає українцям знайти близьких, з якими втратили зв’язок через вторгнення рф на територію України. Щоранку у Сніданку з 1+1 можна побачити, кого українці шукають, та історії тих, кому вже пощастило знайти своїх рідних.

Для того, щоб подати заявку на пошук людини, потрібно написати у чат-бот @UKRescueBot, який можна знайти у "Закріплених повідомленнях" телеграм каналі "Пошук зниклих". Коли дані про людину із потрібним прізвищем з’являтимуться у телеграм-каналі, ви отримаєте автоматичне повідомлення від бота. Якщо ви шукаєте людину у телеграм каналі, то скористайтеся пошуком не лише за прізвищем, а й за допомогою хештегів із назвою населеного пункту. Наприклад, #Буча, #Ірпінь, #Маріуполь. Також шукати рідних можна за списками, які команда проєкту формує самостійно на основі даних від волонтерів та ТРО та ін. Ці списки доступні за хештегами #списки, #евакуація. Якщо у вас є інформація про загублених людей, її можна надіслати на e-mail poshuk.war@gmail.com. Ця інформація буде оброблена та передана рідним. Остерігайтеся шахраїв, які можуть телефонувати та вимагати гроші за інформацію про ваших рідних!

Також можливо подати заявку на пошук через сайт проєкту poshuk.1plus1.ua.

Долучайтесь до народного пошуку, переглядайте оновлення стрічки у телеграм каналі "Пошук зниких", адже будь-яка інформація може стати корисною для пошуку загублених українців. Також шукайте проєкт "Знайти своїх" у інстаграм

Дивіться проєкт "Знайти своїх" у загальнонаціональному марафоні "Єдині новини" щопонеділка о 21:30 та щодня у "Сніданку з 1+1" з 07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалі ТЕТ, а також на YouTube.

Новини по темі