Коли переводять годинник на літній час 2022 Україна

Коли Україна переходить на літній час
Pexels/Tima Miroshnichenko

Літній час: коли переведення годинників в Україні у 2022 році?

Поділитися:

Традиційно у нашій країні відбувається переведення годинника двічі на рік. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України". Україна перейшла на зимовий час у жовтні, та, не дивлячись на те, що зараз триває війна, яку розпочала росія, уряд країни не скасував переведення годинника на літній час: це станеться вже в березні. Тому постає питання, коли треба переводити годинник на літній час

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні у квітні 2022 Україна: неробочі та скорочені дні, церковні свята

Коли переводять годинник на літній час

Отже, переведення стрілок на літній час відбудеться о третій годині ночі 27 березня. 

Куди переводити годинник на літній час

Переводити стрілки годинника треба вперед. Таким чином добу буде скорочено на одну годину. Але і в цьому будуть свої плюси: темніти на вулиці буде на годину пізніше, що дозволить милуватися гарною погодою трохи довше. Однак не забувайте, що в цей день важливо стежити за своїм організмом і відстежити, чи це нововведення подіяло на ваше здоров'я. Можете також переглянути, чи є в цей день магнітні бурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на квітень 2022 для всіх знаків зодіаку: прогноз від астрологині, що передбачила війну

Чому переводять годинник та коли припинять переводити час в Україні

Уже 40 років в Україні двічі на рік переводять годинник для економії електроенергії та відповідності календарю. Таким чином година ніби «гуляє» протягом року. Єврокомісія ратує за скасування переходу на зимовий і літній час із 1996 року, а 2021 мав би бути останнім роком, коли в Україні переводять стрілки. Проте територією Євросоюзу проходять три часові пояси, а між окремими країнами-членами ЄС немає єдності. Тому процес скасування загальмувався і його перенесли на 2026 рік. Україна в цьому питанні слідує за ЄС, проте відповідний законопроєкт так і не був підписаний.

Новини по темі