Колишній радник мера Києва Максим Бахматов про корупцію у столиці в інтерв'ю Наталії Мосейчук

Що відомо про корупцію у столиці — VIP з Наталією Мосейчук та Максимом Бахматовим

Наталія Мосейчук дізналася, якими є масштаби корупційних оборудок, що роз’їдають столицю України, і хто до них причетний.

Поділитися:

Ситуація з благоустроєм в столиці України — критична. І війна тут ні до чого. Ми, українці, самі здатні викопати собі яму. А надто наші аморальні чиновники. Якщо нічого не змінити, далі буде лише гірше. Про це у новому випуску проєкту «VIP з Наталією Мосейчук» заявив колишній радник мера Києва Максим Бахматов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат, колишній посол України у Великій Британії Вадим Пристайко розповів у новому епізоді проєкту «VIP з Наталією Мосейчук», чи є для України загрозою переобрання Трампа

За його словами, найгірша ситуація — з підземними комунікаціями. Прорив каналізації на Борщагівці у Києві лише довів це. 

«80% аварійності всіх мереж. У нас проблеми з доставкою води 80% аварійності мереж, і вихід води на Бортницькій станції аерації - 90% зношення комунікацій. А японці виділили мільярд доларів на реконструкцію ще в 2015-му році…», — розповів Максим Бахматов. 

Він зауважив, що Київ близький до екологічного лиха. Якщо станеться аварії на Бортницькій станції, столичні нечистоти потраплять у Дніпро.  Не краще — і з мостами. 

«Міст метро — 5-ий рівень аварійності, (міст - ред.) Патона — 5-ий рівень аварійності. Ними не можна користуватися. Південний — 4-ий рівень аварійності, трохи можна користуватися», — каже Максим Бахматов. 

Це, за його словами, аж ніяк не сприяє вирішенню проблеми з заторами у місті. 

«Щастя в тому, що ми вже на дні. Далі падати немає куди. Проблеми в каналізації, водовідведенні і з пам’ятками така критична, що гірше вже не буде. Ми будемо продовжувати занурюватися в дно. А від дна вже легше відштовхуватись і щось робити», — резюмував Максим Бахматов. 

Чи можна врятувати Київ в умовах війни? Якими є масштаби корупційних оборудок, що роз’їдають столицю України і хто до них причетний? Дивіться у новому випуску проєкту «VIP з Наталією Мосейчук» за посиланням.

Новини по темі