Масової мобілізації поки не буде: міністр оборони розповів, яких фахівців потребує ЗСУ

ЗСУ не потребує наразі масової мобілізації, потрібні конкретні фахівці – міністр оборони України Олексій Резніков
Pixabay/oleg_mit

Про особливості мобілізації до українського війська на цьому етапі війни розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Поділитися:

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів, що масова мобілізація до лав ЗСУ на даному етапі війни поки не передбачається. Міністр уточнив:

«Завдання по мобілізації визначаються Генштабом. Вони оцінюють кількість сил та засобів, які їм потрібні на той чи інший момент ведення бойових дій, втрати. Саме Генштаб чітко знає, на якому напрямку, в якому виді сил чи військ потрібне заміщення».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивно у «Сніданку з 1+1» на ТЕТ дружина Олексія Резнікова розповіла про стосунки з чоловіком та натякнула про пишне святкування весілля у звільненому Криму

Міністр оборони зазначив, що за інформацією, якою він володіє, наразі немаж гострої потреби для додаткової мобілізації до українського війська. Але існує потреба у залученні до лав ЗСУ конкретних фахівців. За словами Олексія Резнікова, наразі українському війську насамперед потрібні:

  • оператори БПЛА (безпілотників);
  • фахівці ІТ-сфери, які можуть допомогти у керуванні новітньою зброєю та в інших специфічних задачах боротьби з російським ворогом;
  • зв’язківці; 
  • артилеристи;
  • фахівці, які зможуть швидко опанувати роботу з системами озброєння натівського стандарту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто отримає відстрочку від призову під час мобілізації: розширено перелік категорій

Про особливості мобілізації військовозобов'язаних жінок дивіться у відео ТСН:

Новини по темі