"Ми приїхали знімати катівню, яку росіяни облаштували у приміщенні поліції", — журналістка ТСН Вікторія Стрельцова про історію війни, як вразила найбільше

Журналістка ТСН Вікторія Стрельцова: про історію війни, як вразила найбільше

Журналістка ТСН Вікторія Стрельцова зустріла війну вдома в Харкові.

Поділитися:

Журналістка ТСН Вікторія Стрельцова проживала в Північній Салтівці, яка найбільше постраждала від російських обстрілів. Незважаючи на загрозу, Вікторія продовжує жити у місті, виїжджати на лінію фронту, щоб повідомляти правду про російську агресію. В інтерв'ю "ФАКТАМ" журналістка розповіла про перші дні повномасштабного вторгнення, історію війни, яка вразила найбільше, та про плани після перемоги. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Замість Вімблдону – найгарячіша точка, незламний Бахмут», – експерша ракетка України Сергій Стаховський у проєкті «Спортивний фронт»

Про початок повномасштабної війни

Вікторія зустріла війну на 9 поверсі оредованої квартири в Північній Салтівці. До початку повномасштабного вторгнення вона робила сюжети про підготовку до війни, але саме не вірила, що це може статися з нею. А вже 24 лютого прокинулася від звуків вибухів.

"Вікна дрижали, а за вікном була заграва. Перше почуття — паніка. Я навіть не відразу зрозуміла, що трапилось. Була думка, що хтось запустив салют. Потягнулася до телефону й побачила там купу сповіщень про те, що почалася війна. Розбудила чоловіка зі словами: «Прокидайся, почалося…» Дуже складно було привести до ладу думки. Я не знала, що збирати. «Врятував» дзвінок з каналу. Кажу: «Нас бомблять, я не знаю, що робити!» — і починаю ревіти, захлинаючись. Мені редактор спокійним голосом відповів: «Опануй себе, почалася війна. Треба працювати…» І, знаєте, ця фраза якось на мене вплинула відразу. Я заспокоїлась і за ці 13 місяців у мене не було ні сльозинки", — поділилася журналістка.

Вікторія Стрельцова, журналістка ТСН

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий ТСН Святослав Гринчук розповів про розлуку з родиною: "Намагаємось давати собі раду, підтримуючи один одного через відеозв'язок"

Про історію війни, яка останнім часом вразила найбільше

В травні Вікторія повернулася до Харкова, але переїхала в інший район. Вона продовжує працювати: їздить фронтовими містами, спілкується з військовими, знімає сюжети. Одні з історій, які найбільше запам'яталася, — про Куп'янськ та Балаклію.

"Це було у Куп’янську. Ми приїхали знімати катівню, яку росіяни облаштували у приміщенні поліції. Те, що побачили всередині, вразило: протигази, дроти, сліди життєдіяльності людей. Людей там утримували досить довго за їхню проукраїнську позицію. В камерах ми знайшли листівки з текстом пісні «Катюша», яку в’язнів змушували вчити. На жаль, таких катівень багато у звільнених містах. Пам’ятаю, ми були у вересні у звільненій Балаклії. Познайомились з чоловіком, який був у катівні, його катували струмом. Питаємо: «Чого від вас хотіли?» Ніхто толком не знає. Їх просто катували", — розповіла журналістка ТСН.

Вікторія Стрельцова

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожен на своєму фронті — герой", — кореспондент ТСН Валерій Кузнєцов про українську сміливість та роботу в умовах війни

Про плани після перемоги 

Вікторія не піддалася паніці лише завдяки роботі. Вона каже, що жодного разу не чула панічних настроїв серед військових, тому і сама продовжує тримати стрій, навіть планує майбутнє після перемоги.

"До війни ми хотіли купити будиночок у селі Циркуни, яке росіяни розбомбили. Тепер думаємо, де будемо купувати. Хочеться чогось свого. І тільки на Харківщині. Моєму татові пообіцяли онуків. Він зараз служить на фронті, на Запорізькому напрямку, і це його головна мотивація. Я кажу: «Тату, з тебе Перемога, з нас — онуки!»", — поділилася Вікторія.

Вікторія Стрельцова в Харкові

Дивіться ТСН щоденно о 19:30 в Youtube ТСН, а також в марафоні "Єдині новини". Також не пропускайте нові випуски "ТСН. Тиждень з Аллою Мазур" о 20:00 що два тижні в марафоні новин.

Новини по темі