До Міжнародного дня читання: Наталя Островська, Єгор Гордєєв і Костянтин Грубич назвали книжки, які їх вразили

Міжнародний день читання: рекомендації книг від ведучих 1+1 Україна

Мастхев для прочитання: відомі ведучі назвали книжки, які вже прочитали і радять зробити це вам

Поділитися:

Сьогодні, 6 вересня, відзначають Міжнародний день читання — свято, яке надихає людей у всьому світі відкривати для себе нові горизонти через сторінки улюблених творів, а також ділитися своїми літературними знахідками з іншими.

З нагоди Міжнародного дня читання книг Наталя Островська, Єгор Гордєєв і Костянтин Грубич вирішили поділитися своїми книжками, які допомагають їм знаходити нові значення та підтримувати баланс у складних життєвих періодах та складають хорошу компанію, аби провести цікаво час.

Наталя Островська – «Стіни в моїй голові» Володимира Станчишина

Наталя Островська
 

Ведуча Марафону і ТСН Наталя Островська радить книгу Володимира Станчишина – «Стіни в моїй голові». Ця книга, за її словами, стала для неї справжньою допомогою у боротьбі з тривожністю. Вона впевнена, що книга актуальна не лише для матерів, але й для військових та їхніх родин, які живуть у стані постійної напруги.

«Це мастхев для прочитання. Це книга, яка допоможе ще раз проаналізувати свою поведінку і розібратися у собі», – зазначає ведуча.

Стіни в моїй голові

Наталя розповідає, що як молода мама, відчувала завжди підвищену тривожність і це її бентежило, аж поки до її рук не потрапила ця книжка.

«Мені, як молодій мамі, у якої рівень тривоги підвищився на гормональному рівні, ця книга допомогла зрозуміти, що я все роблю правильно, – додає Наталя Островська.

Єгор Гордєв – «Майстер утечі» Джонатана Фрідленда

Єгор Гордєєв
 

Ведучий Сніданку з 1+1 Єгор Гордєв поділився тим, що зараз читає книгу Джонатана Фрідленда «Майстер утечі». Він зазначає, що ця література дуже близька до робіт Віктора Франкла, зокрема через глибоке осмислення подій 20 століття.

«Готуюсь до переосмислення 20 століття», – розповідає про свої плани Єгор Гордєв.

Майстер утечі

Книга Фрідленда, як і праці Франкла, пропонує читачеві рефлексії про важкі випробування, які пережило людство і закликає шукати сенс навіть у найскладніших історичних обставинах.

Костянтин Грубич – «Три лини для Марії» і «Нічні купання у серпні» Сергія Осоки

Костянтин Грубич

Костянтин Грубич захоплено розповідає про українського письменника Сергія Осоку та його дві книжки – «Три лини для Марії» та «Нічні купання у серпні». Ведучий зізнається, що це його особисті фаворити й навіть називає автора — майстром короткої прози.

Нічні купання в серпні

«Я вважаю, що це шедеври. Він майстер короткої прози. Його оповідання, звалося б про найпростіші речі - про солоні помідори, про стару бабусю чи як йому дитиною не хотілося йти до школи 1 вересня. Тобто, він нічого не вигадує, він пише, що пережив і що відчуває, але це так пронизливо й ти цьому віриш та порівнюєш, а як було в тебе», – зазначає Грубич.

Лини для Марії

Він підкреслює, що саме ця простота і душевність, на його думку, роблять Сергія Осоку одним із найталановитіших сучасних письменників, чия творчість заслуговує на увагу.

Міжнародний день читання книг нагадує нам, наскільки важливо знаходити час для літератури, яка надихає, вчить та допомагає краще розуміти себе і світ. Книжки, якими поділилися ведучі, є прикладами того, як література може підтримати людину у важкі часи, надати їй нові перспективи та допомогти знайти гармонію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслан Сенічкін назвав 6 книжок, які варто прочитати, щоб дізнатись справжню історію України

Новини по темі