Мобілізація для освітян: за яких умов можна отримати відстрочку

Відстрочка від мобілізації вчителів: за яких умов її можна отримати
https://t.me/V_Zelenskiy_official

Чи можуть вчителі та викладачі отримати відстрочку від служби?

Поділитися:

Нещодавно до Верховної Ради подали новий законопроєкт щодо мобілізації. У ньому пропонують низку змін до процесу призову, які вже спричинили резонанс у суспільстві. Чи зможуть викладачі та вчителі і надалі отримувати відстрочку від служби у разі затвердження цього закону?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливо знати: отримав повістку — чого очікувати далі

Відстрочка від мобілізації для вчителів та викладачів

За чинним законом, відстрочку могли отримати ті освітяни, що працюють не менш як 0,75 ставки. Новий законопроєкт містить наступне:

"Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи на повну ставку".

Отож, лише за умови повної зайнятості освітяни можуть отримати відстрочку від мобілізації. Зауважимо, законопроєкт наразі на етапі розгляду, а тому кінцева редакція може містити зміни, зокрема і в цьому пункті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація жінок в Україні: президент озвучив свою позицію

Пережила допит російських військових: історія особистого спротиву вчительки Галини Глобчастої з Макіїївки у "Сніданку з 1+1", що повернеться на екрани вже 8 січня о 6:30 на "1+1 Україна":

Новини по темі