Молитва на Вознесіння Господнє 2023

Молитви на Вознесіння Господнє — 1+1
Freepik

Як молитися на свято Вознесіння в Україні?

Поділитися:

Вознесіння Господнє — одне з найважливіших церковних свят, яке відзначають на 40 день після свята Воскресіння Ісуса Христа. У 2023 році дата святкування серед християн східного обряду випадає на 25 травня. В цей день прийнято відвідувати церкву та проголошувати молитву Вознесінню Господньому. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на травень 2023: найважливіші свята та дати

Вознесіння Господнє: історія

Це одне з дванадесяти християнських свят, яке відзначає вознесіння Ісуса Христа на Небо після Його воскресіння. Згідно з християнською традицією, цей день вважається днем, коли Христос піднявся до Неба, сидить по правиці Бога Отця і став посередником між Богом та людьми.

Як правильно молитися на Вознесіння Господнє

За церковними традиціями, молитву варто читати при свічках та образах. Важливо, щоб в цей момент ваші думки були чисті, а текст йшов від щирого серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні у травні 2023 в Україні: які свята чекають українців

Молитви на Вознесіння Господнє

►Боже, Твій Син сьогодні на очах апостолів вознісся на небо. Зроби, щоб ми, згідно з обітницею, удостоїлися Його присутності з нами на землі і до вічного життя з Ним у небі. Котрий з тобою живе і царює в єдності Святого Духа, Боже, на віки віків. Амінь.

►Всемогутній Боже! Твій Син Єдинородний, наш Господь Ісус Христос, вознісся на небеса. Дай, щоб ми також возносилися у сeрцi та розумі і постійно перебували там із Ним, Господом, Який живе і царює з Тобою і Святим Духом, один Бог, нині і повіки віків. Амінь.

►Господи Ісусе Христе, Боже наш, що зійшов з небесних висот заради нашого спасіння і сповнив нас духовною радістю у святі й світлі дні воскресіння Твого, а по закінченні земного служіння Твого вознісся від нас на Небо зі славою і сів праворуч Бога і Отця! У цей ясний і світлий день Божественного вознесіння Твого на Небо земля святкує і торжествує, Небо сьогодні тішиться вознесінням Творця всесвіту, люди повсякчас прославляють, бачачи, що природа їхня, яка заблукала і впала, вже на раменах Твоїх, Спасе, спочиває і на Небо возноситься, ангели веселяться промовляючи: «Хто Цей, що приходить у славі, сильний у боротьбі, Він насправді Цар Слави?!

Дізнайтеся також історію та міфи про Андріївську церкву в Києві:

Новини по темі