МОЗ збільшило строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки

Електронні рецепти: в МОЗ збільшили термін дії рецептів на рецептурні ліки
Freepik

Строк дії Е-рецепту збільшився: скільки часу дали на придбання рецептурних ліків.

Поділитися:

Міністерство охорони здоров'я внесло зміни в термін дії електронних рецептів на рецептурні ліки. Тепер пацієнти, які купляють препарати самостійно, матимуть 90 календарних днів на придбання необхідних медикаментів замість попередніх 30 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в аптеках відпускали рецептурні препарати без рецепту: міністр охорони здоров’я в “Сніданку з 1+1” на “1+1 Україна” прокоментував ситуацію із впровадженням е-рецепту

Ця ініціатива має на меті спростити процес отримання рецептурних препаратів та зробити його більш зручним для громадян. Зміни не стосуються наркотичних лікарських засобів, строк дії рецептів на які залишається 10 днів. Також рецепти на ліки, які підлягають реімбурсації або відпускаються на пільгових умовах, або екстемпоральні лікарські засоби, матимуть термін придатності 30 календарних днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ліки відпускатимуть за електронним рецептом з 1 квітня: перелік

Пацієнти зможуть погасити свої е-рецепти в будь-якій аптеці, що працює з електронною системою охорони здоров'я. Для зручності пошуку найближчої аптеки, яка приймає електронні рецепти, можна скористатися спеціальною картою аптек.

Новини по темі